Давним давно,в моєму дитинстві, великих карасів заливали сметаною і томили в печі 2-3 години, а інколи і цілу ніч,поки не преремліють всі кісточки... смакота була ...
В нинішніх міських умовах це робити складно... але запеченений карась в сметані в духовці має надзвичайно ніжний і соковитий смак та аромат.
Потрібно:
- Карась 500-600 г
- Цибуля 1 шт.
- Часник 8-9 зубчиків
- Сіль,перець за смаком
- Сметана 400 г
Цибулю нарізати кільцями. Посолити та поперчити. Частину часнику 2-3 зубчики подрібнити.
Остальні зубчики порізати на пластинки.
Карася почистити та видалити жабра,нутрощі,добре вимити.
Зробити по спинці надрізи до хребта.
Натерти рибу перцем та сіллю або приправою для риби, в середині натерти подрібненим часником та начинити кільцями цибулі.
В розрізи на спині карася вкласти пластинки часнику з обох сторін.
Викласти фаршированого цибулею карася на фольгу, фольгу змастити олією.
З фольги зробити "лодочку" для риби та залити карася сметаною.
Запікати карася в сметані з часником і цибулею в духовці 1,5 години при температурі 180 градусів.
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиАх, какая смакота
! Это ж классика! Иннуш, я вот думала, может в мультиварке можно такое сделать. По-моему, мультиварка ближе всех к бабушкиным печкам. Но мне такие караси не светят
, другая у рыбаков специлизация
.
апетитна скоринка у рибки
))
сметанка))) дякую!
Що то за корівка біля карася
?
дощечка типа для мяса,но я ее не люблю, а для рыбы пойдет,запахи не впитывает)))