Смачна риба запечена в духовці у моркві та сметані... Більше ніякої цибулі, тільки морква і чим побільше :)
Потрібно:
- Короп свіжий 2 кг
- Лим 1/2 шт.
- Часник молодий 2 головки
- Часник 3 зубчики
- Кріп свіжий 1 в'язочка
- Приправа для риби 2 ст. л.
- Морква молода 500 г
- Олія 2 ст. л.
- Сметана 300 мл
Коропа почистити та натерти спеціями.
Деко застелити фольгою та змастити олією.
Моркву тоненько нарізати кружальцями на шатківниці.
Викласти більшу частину моркви на фольгу, залишити 1/4 частину,щоб обкласти коропа морквою зверху.
Викласти коропа на моркву.
З лимона зняти жовту цедру. Лимон нарізати кружальцями і молодий часник теж.
В черево коропа викласти лимон,часник та свіжий зелений кріп.
Щільно викласти кружальця моркви на коропа зверху, прикрити фольгою та запікати в духовці при 200 град. 15-20 хвилин.
Змішати сметану з подрібненими зубчиками часнику та цедрою лимону.
Якщо в приправі для риби немає солі,додати до сметани.
Щоб сметана не звернулася і стала сметанним соусом, я
роблю як тут. Відкрити фольгу, залишаючи бортики, залити зверху сметанним соусом та запікати при верхньому і нижньому нагріві при 180 град. 30-40 хвилин.
Подавати коропа запеченого у моркві і сметанному соусі окропивши соком лимону.
Морква дуже смачна виходить,тому не шкодуйте і вийде одразу гарнір до риби.
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямидуже-дуже смачний
Це дуже смачно! Для мене короп смачний тільки запечений.
спробуй з морквою,він просто казковий!!! Доречі,дуже гарний прийом обкладати рибу морквою, навіть ту саму скумбрію, щоб не приставала до фольги коли запікаєш у фользі
Такого блюда за свої 62 роки не тільки не куштував, но й не чув. Нагадує єврейську кухню Обовязково попробую.
Я сама думаю, чому я тільки в свої 40 років до цього додумалась Дякую, думаю Вам сподобається.