Немає смачніших мідій за приготовлених з живих мідії.
Потрібно:
- Живі мідії 1 кг.
- Свіжа петрушка 1 пуч(-ек, -ка, -ков)
- Часник 1 шт.
- Вершки 200 мл.
- Олія,сіль
Почистіть мушлі мідій від піску, наросту і бруду до блиску, щіткою або ножем під водою. Відірвіть водорості, через які мідії харчуються і тримаються в морі за каміння. Ще раз добре виполощіть у воді і перевірте мідії, які відкриті на живучість. Як на фото, вставте у відкриту мідію ручку ложки, мідія має захлопнутися.
В каструлю або глибоку сковороду з широким дном влийте оливкову олію, додайте подрібнену головку часнику і жменю нарізаної петрушки. Як тільки відчуєте легкий аромат часнику при нагріванні, додайте мідії і накрийте кришкою. Через хвилину перемішайте мідії, щоб вони всі відкрились і влийте вершки. Перемішайте, дайте закипіти вершкам і вимкніть вогонь. Ті мідії, які не відкрилися, потрібно викинути, це означає, що вони були мертві.
Посипте ще жменьою петрушки і подавайте мідії у вершково-часниковому соусі з лаймом чи лимоном.
Смачного!
Комментарии
следить за комментариями