Мідії у вершково-часниковому соусі

Автор: richinna 26 Февраля 2019
Мідії у вершково-часниковому соусі
Немає смачніших мідій за приготовлених з живих мідії. 

Потрібно:

  • Живі мідії 1 кг.
  • Свіжа петрушка 1 пуч(-ек, -ка, -ков)
  • Часник 1 шт.
  • Вершки 200 мл.
  • Олія,сіль
Почистіть мушлі мідій від піску, наросту і бруду до блиску, щіткою або ножем під водою. Відірвіть водорості, через які мідії харчуються і тримаються в морі за каміння. Ще раз добре виполощіть у воді і перевірте мідії, які відкриті на живучість. Як на фото, вставте у відкриту мідію ручку ложки, мідія має захлопнутися. 
В каструлю або глибоку сковороду з широким дном влийте оливкову олію, додайте подрібнену головку часнику і жменю нарізаної петрушки. Як тільки відчуєте легкий аромат часнику при нагріванні, додайте мідії і накрийте кришкою. Через хвилину перемішайте мідії, щоб вони всі відкрились і влийте вершки. Перемішайте, дайте закипіти вершкам і вимкніть вогонь. Ті мідії, які не відкрилися, потрібно викинути, це означає, що вони були мертві.
Посипте ще жменьою петрушки і подавайте мідії у вершково-часниковому соусі з лаймом чи лимоном. 
Смачного!
20

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

ПРАЗДНИЧНЫЕ БЛЮДА

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014