Хочу запропонувати рецепт надзвичайно смачного оселедця по-шведськи. Цей рецепт я знайшла на сайті Вікторіїї Попін і його готую на Різдво.
Ингредиенты
- малосольні оселедці 3 шт.
- морква 2 шт.
- цибуля ріпчаста 2 шт.
- Маринад:
- вода 400 мл.
- оцет 9% 250 мл.
- цукор 150 г.
- сіль 1 ч.л.
- зернята коріандру 1 ч.л.
- чорний перець горошком 1 ст. л.
- горошини духмяного перцю 8 шт.
- гвоздика 5 шт.
- зернята гірчиці 1 ст. л.
Усі інгредієнти для маринаду довести до кипіння та повністю охолодити.
Я беру готовий оселедець. Якщо ви берете звичайний оселедець з головою, тоді потрібно видалити голову, нутрощі, розділити на філе та зняти шкірку. Залити холодною водою та залишити на 2 години, зміняючи воду після першої години відмочування.
Цибулю та моркву нарізати півкільцями. Скласти в банку.
Додати нарізаний оселедець.
Трохи перемішати й залити холодним маринадом( щоб шматочки оселедця були повністю занурені в маринад). Накрити банку кришкою та поставити в холодильник на 24 години.
Його можна зберігати в холодильнику до 2-х тижнів.
Комментарии
следить за комментариямиМммм! Смачненько !
Дякую! Нам було смачно)))
Дуже смачно! До картоплі саме те.
Дякую!