Соковитий рибний пиріг.
Соковитий рибний пиріг.
Для тіста: 1,5 склянки борошна 0,5 склянки пива 200 гр масла 1/3 чайної ложки солі |
Шматочки м"якого масла змішати з борошном, сіллю і пивом. Вимісити тісто — м"яке і еластичне. Мені не встачило 1,5 склянки борошна для потрібної консистенції — довелось додавати ще кілька ложок. Тісто ставимо в холодильник. |
Для начинки: Риба — 0,5 кг (підійде будь-яка не дуже водяниста. В мене була тілапія. Ніколи ще не робила з червоною рибою, але, думаю мало би бути дуже смачно) 3 цибулини 2 яйці 300 гр твердого сиру (краще вибирати сир не з нейтральним смаком, а гостренький і солоний) 2-3 пучки кропу (кропу повинно бути багато!!!) Рибу відварюємо зі спеціями у підсоленій воді Цибулю дрібно ріжемо і пасеруємо Сир тремо на велику тертку Яйця відварюємо і нарізаємо кубиками Кріп шинкуємо |
Тісто ділимо на 2 частини. Розкачуємо одну частину і викладаємо на змащену олією форму. Далі — зверху на тісто шарами: риба, покришена на шматочки |
+ цибуля |
+ кріп |
+ яйця |
+ сир |
Зверху накриваємо рештою тіста і змащуємо жовтком. В духовку (200 градусів) ставимо приблизно на 30 хвилин. Дістаємо, коли підрум"яниться |
Смачного! |
Комментарии
следить за комментариями