З серії рецептів "швидко,просто і смачно", як з
салом.) Мала сумнів, щодо цього рецепту, але результат мене приголомшив!
Така швидка скумбрія не має аромату копченої риби, а тільки колір але за смаком нагадує скумбрію холодного копчення. Вона соковитіша ніж запечена, смачна і проста в приготуванні.
А головне,дуже швидко готується і без клопоту.
Потрібно:
- Скумбрія(заморожена) 1 шт.
- Вода 1,5 л
- Сіль з верхом 7 ст.л.
- Цибулиння 3-4 жмені
- Лимон 1/6 шт.
Цибулиння потрібно промити у воді, скласти в каструлю і додати сіль.
В скумбрії вичистити нутрощі і жабра, або відрізати голову.
Тепер увага!!!
Надрізати скубрію по спинці.
Якщо скумбрія заморожена - завчасно потрібно зварити маринад з цибулиння, води і солі, поварити 3-5 хвилин щоб цибулиння закрасило розсіл. І остудити.
Тоді в теплий маринад покласти рибу і з моменту закипання варити три хвилини.
Якщо скумбрія повністтю розморожена - її можна кидати в гарячий маринад, спинкою вниз і варити рівно три хвилини.
Чому так?
Якщо Ви кинете заморожену скумбрію в кип'ячий маринад - з неї одразу злізить шкіра.
Якщо не надріжите по спинці - скумбрія може не проваритися по хребту.
Якщо варити більше хвилин,вона стане суховатою і може розваритися черевце риби.
Коли скумбрія провариться три хвилини її потрібно відкинути на сито і при подачі щільно скропити соком лимону.
Смачна скумбрія при мінімальних затратах!
Смачного!
Комментарии
следить за комментариями)))))))))))