Любителям риби в будь-яких інтерпретаціях )))
Потрібно:
- Риба(голова,хребти,м'ясо риби) 1,5 кг
- Спеції для бульйону 2 ст. л.
- Морква,цибуля по 2 шт.
- Часник 1 головка
- Лимон 1/2 шт.
- Сіль або спеції для риби за смаком
- Вода 2,5 л
Рибний набір добре вимити та залити холодною водою.
Поставити каструлю на повільний вогонь і довести рибу до кипіння.
Як тільки з'явиться шумовиння, злити воду, вимити каструлю і промити рибу ще раз.
Залити рибний набір холодною водою і варити на дуже повільному вогні 10 хвилин (знімаючи піну, якщо з'явиться) додати
приправу для бульйону.
Ще через 10 хвилин додати цілі моркву і цибулю.
Варити заливне з риби ще 30-40 хвилин на
повільному вогні.
Дістати рибу з бульйону та відділити м'ясо від кісток.
Рибний бульйон процідити через щільну марлю або сито.
Злити бульйон у чисту каструлю та довести до кипіння.
Додати лимон,разом з шкіркою, як закипить додати подрібнений часник та вимкнути бульйон одразу.
Залишити рибний бульйон,щоб трохи остиг.
Тим часом підготувати тарілки для заливного чи форми.
Викласти порізану моркву з бульйону, зелень і т.д.
Зверху викласти м'ясо риби.
Теплий рибний бульйон ще раз процідити і залити ним рибу з овочами.
Дати заливному з риби повністю охолонути та відправити в холод до повного застигання.
Я желатин не додавала, так як у мене була велика голова (800г) від товстолоба і хвіст.
Добре ще додавати до заливного хребти червоної риби (морожені) а риба краще щоб була свіжою.
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиВспомнилась "Ирония судьбы"... Шутка! Шикарное заливное!
я согласна,бо не ем заливное это мой муж любитель,только ему и готовлю его
Очень знакомо. Не, ну заливное у тебя классное получилось. В такой форме — просто праздник!
у нас что не день,то праздник все благодаря ШефПовару и Вам!
а я люблю, має апетитний вигляд, я б із задоволенням скуштувала)))
Пригощайся! Дякую,Катя!
Заливне шикарне
Шикарно! Я сама не особо жалую рыбное заливное, но твоё попробовала бы. Уж очень аппетитно выглядит!
Спасибо,угощайся