Ніжний суп-пюре з витонченим ароматом та м'яким смаком. Такий крем-суп більше підійде для жіночої статі та дітей, а для представників сильної статі можна додати червоний гострий перець. Супи-пюре я для себе відкрила в Болгарії років п'ять тому і з тих пір, часто готую різноманітні супчики-пюре, експерементую та вдосконалюю смак. А представники сімейства гарбузових, дуже добре підходять для крем-супів і роблять їх смак ніжним, з тонкою і повітряною структурою.
Ітак, суп-пюре з гарбузом та гарбузовими родичами)))
Ингредиенты
- Гарбуз (очищений) 500 г
- Кабачок 1 шт.
- Груша 2 шт.
- Цибуля 1 шт.
- Оливкова олія 2 ст. л.
- Вино біле 50 мл
- Сіль,перець за смаком
- Часник 1 зубч.
- Мускатний горіх(тертий),марокканська суміш по 1/4 ч.л.
- Бульйон (м'ясний,курячий,овочевий) 400 мл
- Суміш коріння(для бульйону) 1 ч.л.
- Сухарики,сир,базилік,перець червоний за смаком
- Сік лимону за бажанням
На оливкові олії в каструлі з антипригарним покриттям протушкувати порізану на кубики цибулю та додати порізаний гарбуз.
Вимішати гарбуз з цибулею,накрити кришкою та тушкувати 3-4 хвилини на повільному вогні.
Додати очищений та порізаний кабачок або цукіні, приправити сіллю та перцем,тушкувати під кришкою 3-4 хвилини.
Груші почистити та обрізати м'якоть.
Додати груші до каструлі,влити біле вино та додати мускатний горіх.
Додати часник в каструлю з гарбузом та кабачком з грушами.
Влити бульйон (можна заморожений,як у мене) та суміш кореннів для бульйону. Варити суп під кришкою на повільному вогні до готовності.
Тим часом тонко нарізати хліб та насушити сухарики, окропивши оливковою олією та адигейською сіллю.
Коли овочі для супу-пюре стануть м'якими вимкнути суп
та збити блендером до однорідності крем-супу.
Гарбузовий крем суп з грушами подавати одразу приправивши сиром, базиліком,перцем чілі та сухариками.
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиСмачно!
Апетитний супчик. Я обожнюю всілякі супи-пюре, гарбузовий з додаванням груші ще не готувала, тож рецепт беру на замітку))