Дуже доречно приготувати лимонний суп після тяжких харчових і алкогольних свят. Знімає похмілля і нейтралізує зайві жири)
Готується майже з нічого або з того, що залишилось після застілля.
Потрібно:
- Сухі коріння для бульйону( або сирі) 2 ст. л.
- Курка( бедра, гомілки... запечені або сирі) 3 шт.
- Рис 3 ст. л.
- Яйце куряче 2 шт.
- Лимон 1 шт.
- Сіль, перець за смаком
У каструлю налити 2 л води і зварити курку, дістати зварену курку і додати овочі. Сушені або сирі ( морква, корінь петрушки і селери, цибуля порей, пастернак і т.д. )
Куряче м'ясо відділити від кісток і подрібнити.
До бульйону додати рис і варити до готовності. Додати куряче м'ясо, сіль, перець. Закіп'ятити і вимкнути. Трохи остудити.
З лимону зняти цедру( жовту) відкласти в сторону. Вичавити сік з лимону і додати яйця.
Збити виделкою до однорідності яйця з соком лимону.
Повільно влити збиті яйця до каструлі з супом, інтенсивно помішуючи. Увімкнути вогонь і довести до кипіння. Не кіп'ятити, щоб яйця не звернулися. Додати цедру лимону і розлити по тарілкам.
Смачного!
Комментарии
следить за комментариями.Ще й і настрій підніме красивою подачою.