Смачні пиріжки-булочки з мізками та зеленим горошком, а також цікава їдея ліплення пиріжків чи булочок з різними начинками.
Дріжджове тісто:
- Картопля 100 г
- Кабачок 100 г
- Відвар від кабачка та картоплі 200 мл
- Олія 6 ст. л.
- Яйце куряче 1 шт.
- Сіль 1 ч.л.
- цукор 1 ст. л.
- Дріжджі сухі 1 ч.л.
- Борошно 600 г
Картоплю відварити разом з кабачком заливши двома склянками води.
Злити відвар в склянку,картоплю з кабачком розтовкти товкушкою. Остудити.
Кабачок можна замінити на картоплю або
картоплю на кабачок, як в часникових булочках.
В мене був один невеличкий цукіні,на
кекс з кабачка
було маловато, м'якоті кабачка було як раз 100 г )))
Додати до пюре та відвару сіль,цукор,яйце та олію.
Борошно та дріжджі.
Замісити дріжджове тісто та залишити,щоб підходило.
В мене над цим працює завжди ХП.
Для начинки:
- Мізки(свинячі чи телячі) 500 г
- Цибуля 2-3 шт.
- Зелений горошок(консервований) 200 г
- масло для жарки
- сіль,перець
В мене свинячі мізки були почищені від плівки,відварені в підкисленій оцтом воді 5 хвилин і заморожені.
Цибулю та мізки порізати на кубики. Смажити зі спеціями на маслі.
Остудити мізки смажені з цибулею та додати консервований горошок. Перемішати.
Тісто розділити на 18-20 частин.
Розкатати овал,викласти начинку виделкою по всьому тісту,як на фото.
Скрутити тісто з начинкою в трубочку.
Скрутити равликом пиріжок.
Зовні мвє бути та сторона тіста,яка товстіша т.т. де тісто наклалося на тісто без начинки.
Придавити пиріжок качалкою,прокрутивши декілька раз качалку по пиріжку.
Викласти пиріжки-булочки на змащене маслом деко, змастити яйцем та витримати в теплому місці 15-20 хвилин,щоб підійшли пиріжки.
Випікати булочки-пиріжки в духовці при темп. 200 град. 30-40 хвилин.
Такі пиріжки - булочки дуже добре смакують з бульйоном або першими стравами.
Комментарии
следить за комментариямиБулочки с мозгами! Во-от, даже булочки с мозгами...: Иннуш, уверена, что это очень вкусно! Друзья из Хмельницкого рассказывали, а приготовить не решалась. Но тебе верю на все 100. Булочки очень красивые!
Я когда-то мозги первый раз кушала на свадьбе,жареные... сидела и думала... что за такая вкусная рыба и не одной косточки Сама готовила мозги первый раз,вернее пирожки с ними,получилось очень-очень вкусно
Вот-вот, друзья тоже говорили о жареных с лучком!
не люблю я субпродукты.. Уверена, Иннуш, что ты сделала вкусно.
гадали долго с чем пирожки... Версии были разные,но остановились на тунце
Апетитно.
Спасибо!
Інно, Ви не перестаєете дивувати нас)
Обалденные аппетитные булочки!!!!! Никгогда бы не подумала, что внутри начинка из субпродуктов!
Я бы назвала их "Умные булочки")))) с мозгами-то ведь!!!!