Суп з квасолі та картоплі (в мультиварці)

Автор: gutka 8 Сентября 2015
Суп з квасолі та картоплі (в мультиварці)

Коли була дитиною, мене разом зі старшою сестрою батьки залишили на пару днів самих вдома. Дещо готувати їсти ми самі, дещо залишила нам мама, а крім того над нами взяли шефство сусіди-друзі батьків і одного дня принесли нам на обід суп з квасолею по-закарпатські. Квасоля правда була шпарагова - лопатки.Суп сподобався настільки, що я попросила рецептик, і по сьогодні готую в осіньо-зимовий період смачний суп з білою або червоною квасолею. 


Ингредиенты

  • квасоля (суха) 120-140 г.
  • картопля 200 г.
  • морква 1 шт.
  • цибуля ріпчаста 1 шт.
  • зубчик часнику 2-3 шт.
  • олія оливкова 1 ст. л.
  • м'ясний бульйон 1,2 л.
  • паприка солодка мелена 1 ст. л.
  • перець духм'яний горошок
  • перець чорний
  • лавровий лист
  • сіль за смаком
  • томатна паста або помідори
  • приправи та спеції за смаком
  • зелень та сметана для подачі
Квасолю промити, залити холодною водою (250 мл) на ніч.  Вранці промити її холодною водою.

Моркву, цибулю та часник нарізати дрібними кубиками і все разом підсмажити до прозорості на ложці оливкової олії (смальцю) в чаші мультиварки (у мене програма "Варка на пару"). 

- додати паприку солодку мелену, перемішати, хвилину прогріти ;

2-3 картоплини порізані великими кубиками;
- в чашу мультиварки на підсмажку помістити картоплю, квасолю, горошини духм'яного та чорного перцю, лавровий лист;
- залитити все процідженим м'ясним бульйоном, приправити за потребою сіллю, і включити мультиварку на програму приготування супу;
- за 20-25 хвилин до готовності додати пюре 2-3 очищених від шкірки томатів і улюблені спеції (мелений перець чілі, мелений коріандр, майоран).
Суп подавати до столу з чорним хлібом або грінками, зеленню та сметаною.
Смачного Вам!
35

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
richinna 8 Сентября 2015
# +1

упрощеный вариант венгерского супа,а если еще добавить копчености и галушки,получится настоящий "боб левеш"

gutka 8 Сентября 2015
# 0

Дуже люблю "боб-левеш". Кухня Закарпаття формувалась під впливом історичних факторів і безперечно носить інтернаціональний характер, кожна із національностей внесла свої власні тонкощі приготування страв, у кожної господині свій рецепт))). Мені власне дуже подобається додавання червоної солодкої паприки до багатьох страв, зокрема у суп.

richinna 8 Сентября 2015
# +1

Я взагалі не представлюя закарпатські чи мадярські страви без паприки!

25092010 8 Сентября 2015
# +1

Так, закарпатські страви гостренькі, але дуже і дуже смачнющі. 

gutka 9 Сентября 2015
# 0

дуже смачні

gutka 9 Сентября 2015
# 0

забула додати, що на другий день юшка смакує ще краще ....

Ксюша 17 Сентября 2015
# +1

Мені б зараз такого супчику 

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014