Потрібно на 3 порції:
- Курячі крильця 1,3 кг - 12 шт.
- Соєвий соус 100 мл
- Корінь імбиру 3 см
- Часник 1-2 зубчика
- Олія (кунжутна або лляна) 1 ст. л.
- Кунжут білий 2-3 ст. л.
- Сіль 1 ч.л.
- Цукор 1/2 ч.л.
- Марокканська суміш спецій 1 ч.л.
- Яєчний білок(від великого яйця) 1 шт.
- Крохмаль картопляний 5 ст. л.
- Олія для фритюрниці 0,5 л
Курячі крила помити та розрізати на 3 частини по суглобам. Окремо відкласти кінцівки крил, з них можна зварити бульйон. Собакам не бажано віддавати,щоб не душили сусідських курей)))
Я ріжу і одразу розділяю однакові частини крила праворуч і ліворуч.
Ту частину крильця де дві кісточки (середня частина) надрізати ножем,прорізати шкіру.
Теж саме зробити з іншого боку. Це потрібно для того,щоб крильця добре і швидше замаринувалися,бо куряча шкіра не пропускає маринад всередину. Також такі крильця швидше приготуються.
Іншу частину крильця,яка схожа на маленьку гомілку розрізати повздовж де грубша сторона.
Влити до підготовлених курячих крилець соєвий соус, натерти імбир та часник в пюре на тертушці.
Додати сіль та цукор, сезам та лляну олію.
Все добре вимішати,додати
марокканську суміш та ще раз перемішати.
Закрити харчовою плівкою та залишити маринуватися в холодильнику від 2-х годин до однієї доби.
Коли курячі крильця замаринуються додати яєчний білок, все добре вимішати руками.
Додати картопляний крохмаль та ще раз добре вимішати. Залишити на 10 хвилин.
Підготувати фритюрницю чи каструлю з олією для смаження курячих крилей у фритюрі та нагріти олію до 180 град.
Занурювати курячі крильця в один шар до розігрітої олії.
Смажити курячі крильця до готовності, викладати на паперові рушники,щоб забрати зайвий жир.
Комментарии
следить за комментариямиАпетитні крильця
Так! Вже третій день підряд смажу ІПора зупинитися... пока соус солодкий чилі закінчився
Еще по заглавной фотке поняла, что рецепт необычный /впрочем, как и практически все твои рецепты/ — и не ошиблась! Ты как всегда удивляешь новыми идеями!
Забираю в КК и при первом же случае воспользуюсь! Спасибо!
На здоровье,Янусик! Спасибо и тебе!