Потрібно:
- Базилік (лимонний) 2-3 пучка
- Гвоздика 7 бутонів
- Духм'яний перець 3 горошини
- Цедра лимону 1 ст. л.
- Оцет винний (яблучний) 200 мл
- Банка чи бутилка об'ємом 250 мл
На дно стерилізованої пляшки з широким горлом викласти гвоздику та духм'яний перець
Базилік помити та просушити.
Обірвати листочки та скласти в бутилку.
Базилік має заповнити бутилку до верху,але не щільно.
Додати цедру лимону(жовту частину)
Залити базилік зі спеціями натуральним оцтом яблучним чи винним.
Збовтати оцет з базиліком та цедрою лимону, залишити при кімнатній температурі в темному місці на 14 днів.
Процідити базиліковий оцет та зберігати в темному та прохолодному місці.
Я зберігаю в холодильнику на дверцятах.
Смачних Вам страв!
Комментарии
следить за комментариямиЗ поверненням
Рецепт дуже зацікавив)
Дякую!
Ура, ты вернулась! Как отдыхалось? Выложи пару фоток! Набрала базилик для песто, но тереь песто подождёт (орешков то нет, только базилик с чесноком), пойдёт мой базилик в уксус!
Гарнюня! Ще б трошки тексту і була б чудова стаття до рубрики "Кулінарні мандрівки"
Какая красота! И всё вокруг тоже А с чем лаваш?
об этом чуть позже
Зробила, настоюється.....
Дякую!
Дуже сподобався оцет. Готую з ним заправку до салату з літніх домашніх помідорів — смакота: