Паста з соусом Болоньєзе зазвичай готується не так швидко, як
з соусом Карбонара. Але подобається соус Болоньєзе мені не тільки через те що він смачний, а ще тому, що його можна приготувати про запас і зробити ще через декілька днів лазанью чи знову пасту Болоньєзе. Соус Болоньєзе можна морозити.
Потрібно:
- Грудинка копчена 100 г
- Цибуля 1 шт.
- Морква(маленька) 1 шт.
- Часник 3 зубч.
- Стеблова селера(не корінь!) 1 шт.
- Фарш м'ясний (свинина+яловичина) 300 г
- Оливкова олія 1 ст. л.
- Вино (червоне,розове) 200 мл
- Молоко 300 мл
- Помідори з томатним соком: по-італійськи 500 мл
- Сіль,перець за смаком
- Розмарин,лаврове листя за смаком
Цибулю і часник дрібно порізати.
Грудинку нарізати тонкими квадратиками.
Також мілким кубиком нарізати стеблеву селеру. Я її не знайшла, тому додала листя селери в кінці приготування до соусу з пастою.
Розігріти оливкову олію у великій і глибокій сковороді, додати цибулю з часником (селеру) і копчену грудинку. Смажити 2-3 хвилини.
Додати моркву у сковородку. смажити помішуючи ще 3-5 хвилин.
Додати м'ясний фарш та лопаткою розбивати грудочки перемішуючи зі смаженими овочами і беконом.
Коли фарш добре роз'єднається посолити і поперчити.
Смажити м'ясний фарш з овочами до коричневого кольору.
Влити вино та перемішати. Тушкувати 5 хвилин.
Влити молоко,перемішати та тушкувати ще 5 хвилин.
Додати до сковороди розчавлені
томати по-італійськи без шкірки разом з томатним соком.
Розмарин(мелений) та лаврове листя. Накрити кришкою і тушкувати періодично помішуючи біля однієї години.
Коли соус набуде однорідної густої консистенції-соус готовий.
Взагалі соус Болоньєзе готують від 2-х до 6-ти годин. Так що у мене ще швидкий вариант:)
Відварити пасту у соленій воді, на 2 хвиини меньше ніж вказано на упаковці.
Краще всього соус Болоньєзе смакує з яєчною пастою
тальятелле.
У мене паста трубчаста.
Додати до соусу Болоньєзе пасту і воду в якій вона варилася, перемішати.
Подавати пасту на прогрітих тарілках притрусивши тертим пармезаном та зеленню селери.
Смачного!
Комментарии
следить за комментарияминаша улюлена страва (тільки без грудинки та моркви)
а селеру додаєте?
Ні просто обсмажую фарш, з цибулею і томатами, ну і додаю ароматних трав))))я обожнюю стеблеву селеру, раніше завжди купувала, додавала і в супи, і салати....але останім часом вона ну дуже дорога: подивлюсь в магазині і все, добре що коренева доступна: 16-17 грн за кільграм....у мене в піст була улюблена страва цибуля з селерою тушені по-грецькі:
Обожаемые, наверно, всеми спагетти! А я лук и чеснок добавляла прямо в фарш — перекручивала мясо с луком и чесноком на сковороду! И какие там 2 часа, всё — буду исправляться! У тебя обалденные фото пасты! Просто фотошедевры!
Спасибо,Женёк!:- надо всетаки отдельно обжаривать, вкуснеея режу и просто долго тушу и они растворяются в фарше
И пармезан, как я люблю пармезан! Вон у тебя его сколько, на заднем плане!
ага,пол кило было, я тоже его очень люблю
А я никогда молоко не добавляла
тогда надо попробовать с молоком
Обязательно попробую.Сейчас нет всего необходимого.