Потрібно:
- Помідори 3 кг
- Перець болгарський 1,5 кг
- Перцюга 0,5 кг
- Часник 0,5 кг
- Цукор 200-250 г
- Сіль 100 г
- Олія 150 г
- оцет за бажанням
Помідори помити,видалити плодоніжки та перекрутити через мясорубку.
Часник і перцюгу почистити, пропустити через м'ясорубку два рази через мілку сітку.
Болгарський перець перекрутити без насіння один раз.
Всі овочі вимішати у великій мисці чи каструлі.
Додати цукор.
сіль, та добре вимішати.
Пропорції цукру та солі приблизні.
Дайте постояти сирій аджиці 5 хвилин, спробуйте та додайте сіль,цукор за смаком, якщо потрібно.
Добре вимішати свіжу аджику з чотирьох овочів і розлити по сухим стерилізованим банкам. Закрити капроновою кришкою та зберігати в холодильнику.
Сиру аджику можна регулювати за Вашим смаком, змінювати пропорціі овочів,цукру та солі... т.т її можна готувати "на око". Якщо любите болгарський перець,можна додати рівну частку з помідорами,або навпаки...
Скажу чесно,після цієї свіжої аджики, я вже вареної не хочу.
Дуже смачна сира аджика з чотирьох овочів,яка визиває апетит.
Смачного!
Комментарии
следить за комментариями