Помідори у власному соці добре підходять для приготування взимку: піци, соусів до пасти та піци, овочевих рагу, заправок, салатів і т.д.
Італійські помідори коштують недешево,тому пропоную рецепт приготування томатів у власному соці по-італійськи в домашніх умовах.
Потрібно:
- Помідори на томатний сік 3 кг
- Сіль 1 ч.л.
- Помідори (солодкий м'ясистий сорт) 2 кг
В Італіі використовують помідори сорту San Marzano - це довгий або яйцевидної форми томат придатний для консервування, сушіння або в свіжому вигляді для соусів до пасти. Має міцну солодкувату м'якоть та малу кількість насіння і плацентарних волокон.
Помідори потрібно занурити в окріп на 1-2 хвилини та потім у холодну воду,щоб зняти з томатів шкірку. Розкласти томати по стерильним 800 г банкам,відсортувати очищені помідори по розміру.
З інших помідор зробити сік додати повну 1 ч.л. солі та закип'ятити томатний сік.
Залити гарячим соком очищені томати,під самий верх,потрусити,щоб вийшло все повітря,долити сік через верх,накрити стерильними кришками та стерилізувати 10 хвилин.
Закрутити томати у власному соці по-італійськи кришками,перевернути банки догори дном та накрити пледом до повного остигання.
Зимою використовувати помідори по-італійськи в різних стравах та насолоджуватися особливим ароматом та смаком літніх томатів.
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиСупер заготовочка, ти просто бджілка-трудівниця))) треба мені відважитись на таку закрутку (p.s. у мене просто трішки проблеми з водою)
це просто у моєї мами вродили помідори базарні я не дуже люблю закручувати якщо відкрити взимку дві банки помідор за однаковим рецептом,то я і навіть моя дитина може відрізнити за смаком-де помідори з городу,а де з базару