Мій авторський рецепт смачних фаршированих кабачків на тісті.
Порційна закуска з фаршированими кабачками запечена на листковому тісті. Кабачки фаршировані соковитою індичкою, печерицями та сиром... присмачені
томатним італійським соусом. Це дуже смачно,рекомендую!
Потрібно:
- Кабачки молоді 2-3 шт.
- Сіль 1 ч.л.
- Тісто листкове 300 г
- Італійський соус для піци 3 ст. л.
Кабачки порізати на ковбички висотою 3-4 см,в мене на деко помістилося 12 шт. кілець з кабачків.
Вибрати ложкою середину з насінням та посолити сіллю,перемішати та залишити, щоб кабачки пустили сік.
Тепер потрібно приготувати начинку для кабачків.
Для начинки:
- Філе індиче 200 г
- Соус теріякі 1 ст. л.
- Соєвий соус 1 ст. л.
- Тім'ян 1/2 ч.л.
- Адигейська сіль 1/2 ч.л.
- Перець чорний мелений 1/4 ч.л.
- Соус наршараб 1/4 ч.л.
- Цибуля,морква по 1 шт.
- Часник 2 зубчика
- Печериці 3-4 шт
- Сир чедер 100 г
- Соус італійський 6 ч.л.
Індиче філе порізати мілким кубиком.
Додати до філе індички соус теріяки,соєвий соус,адигейську сіль, чебрець,чорний перець та соус наршараб.
Все добре вимішати та залишити індиче м'ясо маринуватися.
Тим часом нарізати цибулю кубиком та моркву натерти на тертушці.
у мене дуже зручне пристосування для моркви по-корейськи народних умільців)))
На олії протушити цибулю 1 хвилину.
Смажити цибулю з морквою 2-3 хвилини, притрусити подрібненим часником.
Додати до цибулі з морквою індиче філе,яке ввібрало у себе увесь маринад.
Перемішати та смажити 1-2 хвилини.
Як тільки індиче філе змінить колір,додати порізані кубиком шампіньйони.
Перемішати,тушкувати 2-3 хвилини та вимкнути коли печериці пустять сік.
Тісто можна трохи розкачати по формі дека,або взяти 500 г готового тіста,але тоді основа буде грубшою.
Я викладаю тісто на пергамент по розміру дека, припорошений борошном та на ньому одразу розкачую тісто.
Перекласти тісто з пергаментом на деко та змастити
італійським соусом.
Хто ще не пробував приготувати
такий соус,рекомендую зробити це в сезон томатів,дуже смачно і незвично!
Викласти кружальця кабачків на тісто з соусом та розрізати тісто на квадрати між кабачками.
До остигшої начинки натерти сир чеддер,перемішати.
Начинити індичкою з грибами та сиром кабачки
Зверху викласти ще по 1/2 ч.л. італійського соусу.
Випікати фаршировані кабачки на тісті при 180-200 град. в розігрітій духовці 30-40 хвилин при верхньому та нижньому нагріві.
Готові фаршировані кабачки індичкою, печерицями та сиром з італійським соусом на листковому тісті, розділити на порційні квадрати та подавати.
Їсти можна руками,тому така гаряча закуска добре підійде для фуршетного столу.
Сам вигляд кабачка може був би і привабливіше,якщо його перед запіканням проварити 1 хвилину, але тоді зникне апетитне хрустіння запеченого кабачка,який я так люблю)))
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиЗаманливо)
А з кабачків та грибів не багато соку буде?
Взагалі немає! Кабачок солиться для того,щоб віддати зайвий сік, а гриби...пустивши сік.. і доки остигають, то їх сік вбирає в себе індиче філе, та завдяки цьому начинка залишається дуже соковитою, навіть після духовки! Це дуже смачно,повір!!!