Картопля з цвітною капустою на шпажках

Автор: richinna 20 Июня 2016
Картопля з цвітною капустою на шпажках
Молода картопля з цвітною капустою на шпажках, страва яку можна приготувати в духовці чи грилі. 
Хочу звернути увагу на маринад-соус для цвітної капусти, він дуже смачний та надає цвітній капусті і страві незвичайного смаку.

Потрібно для капусти:

  • Цвітна капуста 1 шт.
  • Соус з йошти з карі 1,5 ч.л.
  • Сметана 2 ч.л.
  • Гірчиця з цілими зернами 1 ч.л.
  • Соєвий соус 1-2 ст. л.
Цвітну капусту розібрати на суцвіття та залити окропом на 2 хвилини. Злити воду та остудити капусту. 
Змішати ягідний соус з йошти з сметаною та із гірчицею з цілими зернами.
Додати соєвий соус та все добре розмішати.
Такий соус-маринад дуже смачний і має незвичайний смак.
Суцвіття капусти порізати навпіл,якщо суцвіття велике.
Залити цвітну капусту соусом-маринадом та легенько перемішати або підкинути декілька раз,щоб маринад рівномірно розійшовся по капусті. Залишити цвітну капусту маринуватися. 
А тим часом...

Потрібно для картоплі:

  • Картопля(мілка) 18 шт.
  • Приправа для картоплі 1 ст. л.
  • Олія 1 ст. л.
  • Сало копчене за смаком
Молоду картоплю помити щіткою та варити у підсоленій воді до напівготовності
Злити окріп та залити холодною водою на 3 хвилини.
Додати до картоплі олію та спеції. 
Все перемішати.
Сало тоненько нарізати на тонкі кусочки. 
Цвітну капусту дістати з маринаду, соус-маринад згорнути в соусник та залишити. 

В мене шпажки короткі,тому на кожну шпажку пішло по 2 картоплі,2 кусочки сала та 2 суцвіття капусти. Насиляємо овочі з копченим салом в такому порядку: сало,картопля,цвітна капуста,сало,картопля, капуста.
Викласти шпажки з картоплею та цвітною капустою на деко чи у гриль.
Запікати картоплю з цвітною капустою на шпажках 20 хвилин при 200 град. в духовці, або у грилі до готовності. 

Подавати шпажки з молодою картоплею і цвітною капустою поливши соусом-маринадом, який залишився від цвітної капусти.






Смачного!
55

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
konfairy 20 Июня 2016
# 0

О, какая красота и как кстати! У нас жара под 30, переходим на овощи, салатики и рыбу...и сало! Завтра куплю капусту и отберу вечером у жуков пару кустов картошки (как раз подходящего размера будет). А сегодня пока займусь твоим хитрым соусом!

richinna 20 Июня 2016
# 0

кстати,йошту можеш заменить смородиной красной или черной не знаю,как у Вас, а у нас что-то в этом году все вместе созрело

konfairy 20 Июня 2016
# 0

Да, я тоже заметила, как в сказке "Двенадцать месяцев". Жаль, йошту у мамы вырубили, мне она очень нравилась, у неё вкус необычный, немного терпкий, что ли — для соусов и к мясу в самый раз. Теперь ищу, может у кого остались кустики.

richinna 20 Июня 2016
# 0

а можно половину крыжовника и половину черной смородины, йошта-это ихнее дитё

richinna 20 Июня 2016
# 0

могу тебе кустики  Новой Почтой переслать))))

richinna 20 Июня 2016
# 0

могу тебе кустики  Новой Почтой переслать))))

konfairy 20 Июня 2016
# 0

Да, вроде на заброшенных дачах видели, осенью увидим — йошта приметная! Спасибо !

Zmeychka 21 Июня 2016
# 0

Ой какая вкуснятина! 

Ну нельзя в конце голодного рабочего дня на такое смотреть!

richinna 21 Июня 2016
# 0

в конце рабочего дня можно аппетит наганять и желание приготовить что-то

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ИНТЕРВЬЮ СО ЗВЕЗДАМИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014