Лечо " Глобус"

Автор: richinna 21 Августа 2016
Лечо \
Цей рецепт лечо під назвою "Глобус" я привезла із Закарпаття.
Лечо в Радянські часи було одним з улюблених видів овочевих консервів. Фірма «Глобус» поставляла в СРСР відмінне лечо. Ці консерви дуже часто були присутні в продуктових замовленнях багатьох підприємств,які видавали,зазвичай перед святами, і блюдо з лечо ставили на святковий стіл. 
Приготоване за цим рецептом, лечо дуже схоже на той знаменитий угорський продукт. 
Крім холодної закуски, лечо можна додавати в борщ, тушковане м'ясо, соуси та інші страви. 

Потрібно:

  • Перець болгарський 3 кг
  • Помідори 2,5 кг
  • Цибуля 0,5 кг
  • Вода 200 мл
  • Цукор (250 мл) 1 скл.
  • Олія 100 мл
  • Сіль 2 ст. л.
  • Оцет 9-ти % 50 мл
  • + оцет під кришку по 0,5 ч.л.
З води,цукру, олії та солі ззакип'ятити маринад. Олії за рецептом 200 мл, я беру 100 мл олії. 
І ще я додада зовсім маленьку перцюжку для легкої гостроти.
Цибулю порізати кубиком та додати до кип'ячого маринаду.
Тушкувати цибулю в маринаді 10 хвилин.
Болгарський перець помити, почистити від насіння та нарізати соломкою. 
Я для цибулі кубиком та перцю соломкою використовую мультирізку

Помідори перетерти на пюре без шкірки. 
Влити томатний сік до маринаду з цибулею, дати закипіти.
Додати порізаний болгарський перець та варити на повільному вогні ще 10 хвилин. 
Перець має бути хрумким. 
Підготувати стерелізовані банки.
Розлити лечо по банкам,накрити кришками та стерилізувати 15 хвилин-0,5 л. банки, та 20 хв.-1 л. банки. Вихід:+- 6 літрів лечо.
Влити по 0,5 ч.л. оцту під кришку та закрутити, перевернути догори дном та накрити пледом до повного остигання. 

Також можете приготувати лечо по-закарпатськи чи угорськи. 


Смачного!
35

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

баклажаны баклажаны с сыром баклажаны с фаршем в духовке блюда из свеклы бутерброд видео видео рецепт видео рецепты видеорецепт вкусно грибы жареная картошка жареные баклажаны жареные кабачки завтрак закуска запеканка запеканка из кабачков запеканка из куриной печени из кабачков из свеклы кабачек кабачки кабачки в духовке кабачки под сыром кабачки рецепты кабачковая запеканка кабачок капуста картофельная лепешка картошка котлеты коул слоу куриная грудка куриная печень куриное филе курица курка молодая капуста овочі овощи огурцы омлет печень помидоры редис рецепт рецепты из свеклы рулет из лаваша с сыром рыба салат салат из свеклы салат коул слоу салат со свеклой свекла свиний стейк сендвич синие стейк стейк из свинины стейк на ксточц суп сэндвич сэндвич с яйцами твердый сыр хот дог хот-дог чиабатта шампиньоны яичница
Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014