Смачна і пікантна закуска з баклажанів і кабачків, сподобається всім, як в якості закуски, гарніру до м'яса чи на бутерброд з маслом.
Для тих хто не любить баклажани,які в цій закусці дуже схожі на смачні мариновані гриби,пропоную замаринувати кабачки.
Потрібно:
- Баклажан 3 шт.
- Сіль 1 ст. л.
- Кабачок(молодий) 2 шт.
- Часник 1 велика головка
Баклажани очистити та порізати повздовж товщиною 3-5 мм. Мені повезло,баклажани молоденькі без кісточок.
Пересипати баклажани сіллю складаючи шарами.
Залишити баклажани пересипані сіллю на 20-30 хвилин,щоб пустили сік та відійшов соланін.
Змастити сковороду олією та припустити баклажани з обох боків. Їх не потрібно смажити,а тільки дати змінити баклажанам колір і стати прозорити чи жовтими.
Я використовую сковороду гриль, тоді баклажани і кабачки беруть меньше олії.
Складати баклажани шарами перекладаючи тонко порізаним часником.
Кабачки теж припустити на сковороді з обох боків.
Попередньо кабачки солити не потрібно.
Складати кабачки до баклажан перекладаючи шарами з часником.
Приготувати маринад:
- Вода 1 скл.
- Сіль 1/2 ч.л.
- Оцет яблучний 75 мл
- Цукор коричневий(тростниковий) 3-4 ч.л.
- Лаврове листя 3-4 шт.
- Гвоздика 3 шт.
- Перець духмяний 7 шт.
Дати воді закипіти та додати сіль,цукор і спеції. Кип'ятити маринад 3 хвилини та влити оцет, дати закипіти та вимкнути вогонь.
Залити гарячим маринадом овочі та залишити доповного остигання. Закрити кришкою та поставити баклажани та кабачки маринуватися в холод на одну добу.
Такою закускою з баклажанів і кабачків можна сміливо пригощати гостей,зробивши канапки під міцні напої )))
Смачна закуска з баклажанів та кабачків, добре зберігається в маринаді в холодильнику до 2-х тижнів.
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиЦе якраз для менеЛюблю такі страви
Завжди радаНа здоров'я!
Отличный рецепт, Инночка! Утащила в КК! У меня все любят подобные маринованные закуски
Кстати, в вот таких белых баклажанах, как у тебя, практически нет горечи: моя мама уже несколько лет выращивает их специально для консервации.
На здоровье,Яночка! На счет горечи,я тоже заметила, сегодня пошла еще 2 кг прикупила