Цей рецепт я знайшла в журналі «Добра Кухня» за вересень 2014 року і досить часто його готую. Його можна вживати як десерт, додавати до налисників чи оладок.
Ингредиенты
- гарбуз 300 г.
- цукор 80-120 г.
- шоколад чорний 100 г.
- кориця мелена 1/4 ч.л.
Гарбуз нарізати на невеликі кубики, обовязково промити і викласти в друшляк. Перекласти в миску, в якій будете варити джем, засипати цукром (я давала 80 г) і залишити на 2-3 години.
Поставити миску на середній вогонь і варити помішуючи 40 хвилин. Не знімаючи миску з вогню, помяти гарбуз товкачем для пюре. Додати поламаний на шматки шоколад та корицю, постійно помішуючи, поки не розтопиться шоколад. Варити ще біля 10-15 хвилин.
Комментарии
следить за комментариямиЗбиралася зробити в цьому році, але так і не зробила. Його на зиму у банки можна закатувати?
Я не пробувала
Я закатувала сливу з шоколадом, мабуть і це можна. На наступне літо спробую.
Супер. А як сливу з шоколадом робили?
Гляньте у мене у профілі, там є. Тільки з какао, але можна і з шоколадом.
https://www.chef.com.ua/recepty/konservatsiya/izumitelnoe-varene-chernosliv-v-shokolade-1964.html#.WI5B0XSg_Dc
А я баклажани з шоколадом люблю,добре теж підходять для начинок млинців,круасанів...
Гарбуз ще не варила, потрібно спробувати
А от гарбуз із шоколадом я ще не пробувала — варила тільки з цитрусовими. Класний десерт — корисний і смачний.