Пляцок "Японський"

Автор: Oksana_sadova 29 Января 2017
Пляцок \
Пекла на цілу порцію, виходить досить великий пляцок, якщо у вас невелика сім"я, тоді можна спокійно готувати на пів порції. Смачний і дуже сочний виходить і цікаво, що в ньому немає ні грама борошна.

Ингредиенты

  • мак 500 г.
  • горіхи 1/2 склянки
  • родзинки 1/2 склянки
  • масла 250 г.
  • цукор 300 г.
  • пачка порошку до печива
  • яйця 9 шт.
  • манка 12 ст. л.
  • яблука 1 кг.
Мак запарити та змолоти. Я його проварила 5-7 хвилин, а потім змолола в блендері.
Білки збити з цукром,
по одному додати жовтки,
Влити розтоплений маргарин.
Додати горіхи, родзинки, яблука, 
манку та порошок до печива.
Дуже акуратно перемішати ложкою.
Додати мак та перемішати.
Викласти у форму та випікати до готовності при 180С.
Смачного!
35

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
gutka 29 Января 2017
# 0

Це дуже смачно, у мене подібний рецепт, колись давно вперше спробувала його на Львівщині, записала його: у мене в записнику він під назвою "Торт з маком (без крему)"

Раніше як передавали з села мак, часто його пекла....а тепер так важко купити якісний мак.

Oksana_sadova 29 Января 2017
# 0

Це дійсно надзвичайно смачноДякую,Катя

konfairy 29 Января 2017
# +1

Яка смакота! Гарний маков'яничок! А чому він "Японський"?

Oksana_sadova 29 Января 2017
# 0

Це для любителів макової випічки — насолода Не знаю, теж дуже цікаво взнати звідки така пішла назва

konfairy 29 Января 2017
# +1

Чесно кажучі, я ще не зустрічала людей, які не полюбляли б мак! Він у тебе такий високий, мабуть, дуже смачний.

Oksana_sadova 29 Января 2017
# 0

Я також. Виходить він досить великий і високий. От такий:

konfairy 29 Января 2017
# +1

О-о-о! Це такий, як у мене "Пані Каблучкова" вийшов — на великий пластиковий піднос! Половину відвезла у Київ — гостинчик, так вони теж 2 дні ласували. Як я вже зрозуміла, пляцкі ніхто маленькими порціями не готував, це,мабуть, історично склалося, бо їх готували на свята, і родини були великі, і гостей було багато

Oksana_sadova 29 Января 2017
# 0

Я сама зі Львова. В нас на свята  печуть таких мінімум 3-4 пляцки(мають бути обовязково різні), на весілля — просто неможливо перерахувати, дуже багато  і в кожному селі є свої особливі рецепти. На Різдво чи на весілля, завжди нарізають на стіл і потім в нас готують ще такі гарні торбинки з смаколиками  гостям додому.

Виктор-иЯ 31 Августа 2017
# +1

дужe смачний пляцок. Трeба попробувати 

Oksana_sadova 4 Сентября 2017
# 0

Бажаю удачі і чекаю на враження)))

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014