Рисовий мус

Автор: richinna 20 Ноября 2016
Рисовий мус
Дуже смачний, ніжний і повітряний десерт з рису. Смакує і дорослим і дітям!!!

Потрібно:

  • Рис круглозернистий 1/2 склянки
  • Вода 2/3 склянки
  • Сіль 1 дрібка
  • Цукор 1 ч.л.
Рис промити, залити водою, додати сіль і цукор, проварити 5-7 хвилин майже до готовності та накрити кришкою до остигання.

Також потрібно:

  • Желатин швидкорозчинний 10 г - 1 ст.л.
  • Вода 4 ст. л.
  • Молоко холодне 200 мл
  • Ванільний цукор 1 ст. л.
  • Білок яєчний 2 шт.
  • Сік лимону 1 ст. л.
  • Цукор 140 г
  • Вода (сироп з персиків) 60 мл
  • Персики консервовані 5 шт. - 10 половинок
Желатин залити водою на 5 хвилин. Додати молоко та прогріти на вогні до 50-ти градусів, щоб желатин розчинився в молоці.
Вилити молоко з желатином до рису і все перебити блендером в ніжну однорідну масу.
Персики порізати кубиком.
Додати до рисово-молочного мусу.
Вимішати легенько.
В окремій каструльці зварити сироп з цукру і води. 
До яєчних білків додати сік лимону.
Збити вінчиком білки до пишної піни.
Поступово вливати сироп не зупиняючись, збивати меренгу до стійких піків.
По 2-3 ст. ложки меренги вводити до рисового десерту і легенько вимішувати за годинниковою стрілкою.
Розлити рисовий мус з персиками в креманки чи бокали та охолодити в холодильнику  одну годину. 
Дуже ніжний і повітряний десерт з рису для конкурсу від ТМ "Жменька"



Смачного!
30

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
lakshmi 21 Ноября 2016
# 0

Инночка, чудесный десерт! Я бы не отказалась от такого!

richinna 21 Ноября 2016
# 0

Спасибо,Лика!Угощайся

konfairy 21 Ноября 2016
# 0

! И десерт, и фотки! Даже с телефона!

Если честно, ни разу мусс не готовила Мне он, почему-то, сложным казался.

richinna 21 Ноября 2016
# 0

Я не уверена,что я его готовила правильно,но получился что надокак настоящий мусс! Жаль,что мой фотик не умеет фоткать белый цвет, пузырьки один в один, очень нежный и воздушный

Rina 21 Ноября 2016
# 0

Весь день ждала фотки)))

Красотища

richinna 21 Ноября 2016
# 0

Спасибо,Ируся!

richinna 21 Ноября 2016
# +1

Изначально планировала подачу десерта в другой посуде,но пока я съездила на корпоратив...самое красивое съели хорошо,что хоть что-то оставили

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ИНТЕРВЬЮ СО ЗВЕЗДАМИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014