Обожнюю рогалики або солодкі пиріжки з цукерками)
Ингредиенты
- Борошно 250 г.
- Молоко або сметана 2-3 ст. л.
- Масло вершкове 100 г.
- Жовтки 2 шт.
- Цукор 100 г.
- Дріжджі звичайні 20 г.
- Ванільний цукор 1 пачк(-а, -и)
- Сіль
- Цукерки фруктові (карамельки) 200-250 г.
Рецепт тіста взяла з кулінарної книги "Солодке печиво", Дарія Цвек
Видавництво: Львів, 1988 рік.
Зараз є перевидання, здається 2013 року.
Рецепт має назву "Дріжджові солодкі пиріжки", але тісто таке, як на пальчики.
Дріжджі розводимо в молоці.
Масло або маргарин перетерти з борошном.
Зробити заглиблення та влити дріжджі з молоком.
Жовтки розтерти з цукром, ваніліном та сіллю.
Все перемішуємо.
Замішуємо тісто та ставимо в тепле місце, щоб трохи підійшло.
Цукерки нам потрібні подібні таким - карамельки з фруктовим смаком, можна молочні.
Цукерки розмотуємо та складаємо в мисочку.
Коли тісто підійшло, то берем невличкий шматочок, розкатуємо і ріжемо як піцу.
Кладемо по цукерці на кожен шматок та загортаємо в рулетик.
Варто добре заліпити цукерку, щоб якомога краще вберегти від витікання.
Викладаємо на лист застелений пергаментом.
Та ставимо в духовку нагріту до 210-220°С на 15-20 хвилин.
Дивіться по кольору.
Комментарии
следить за комментариями