Кажуть,що індиче м'ясо дуже корисне особливо для жінок і має бути в раціоні харчування хочаб один раз на тиждень. Пропоную приготувати, я би сказала, дієтичні рулетики з індичого філе з полуницею та базиліком. Такі смачні і легкі рулетики, добре підходить для тих, хто слідкує за фігурою)))
Потрібно:
- Філе індички 1 шт.
- Соус теріякі 2 ст. л.
- Соус соєвий 2 ст. л.
- Бальзамічний оцет 1 ч.л.
- Часник сушений 1 ч.л.
- Тім'ян сушений 1 ч.л.
- Марокканська суміш спецій 1/4 ч.л.
посипати сушеним часником, в мене часник не в гранулах,а подрібнений і висушений.
Також додати сушений тім'ян або якусь іншу улюблену траву.
Індичку добре помасажувати руками в спеціях та соуса,закрити плівкою та поставити в холодильник для маринування від 2-х до 8 годин.
Я маринувала індиче філе зранку, готувала ввечері. Як видно на фото,індиче філе увібрало у себе весь маринад.
Викласти філе індика на харчову плівку
накрити маринованого індика другою половиною плівки
та відбити молотком індиче м'ясо до рівномірної товщини.
Для начинки рулетиків:
- Полуниця 10-12 шт.
- Базилік лимонний свіжий 30-49 листочків
- Олія для змащення фольги
Відбите індиче філе порізати на повздовж на дві частини.
Викласти на індичі смужки базилік.
На базилік викласти порізану полуницю через маленьку відстань,так щоб рулетики з індички можна було скрутити.
Фольги потрібно взяти в два рази більше ніж деко.
Деко застелити фольгою,блискучою стороною до рулетиків та змастити олією фольгу по всій довжині.
Викласти на фольгу рулетики з індички з полуницею та базиліком.
Накрити рулети з індичого філе фольгою та зробити конверт,закрутивши щільно по бокам 2-3 рази, і не притискаючи посередині,щоб там залишився воздух.
Запікати рулетики з індичого філе фаршировані полуницею та базиліком при 180 град 20 хвилин, та відкривши конверт з фольги ще 5 хвилин під грилем поливши соком що утворився в конверті.
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямимммм, яка цікава начинка) потрібно спробувати.
а чому би і ні? дякую!
Ну, яка фігура це витримає! На жаль, індичі філейкі у нас в магазинах дуже сумні, але начинка на 100 % моя! На завтра вже замариновані свинні відбивні для гриля, та я думаю, що такі полуничку туди пристрою - вибач, Іннушик, дорогенька, я ж, як завжди зі своїми вибриками! " Ваш рецепт нам сподобався, щоправда, ми замінили авокадо картоплею...."
Давай,Женёк,дерзай! Я тебе разрешаю отпишись потом ,что и как
Ну, и со свиной шеи тоже очень вкусно получилось! Только рулетики не крутила, а просто сложила несколько штук пополам с начинкой. Теперь хочу повторить дома, на газ-гриле (а то я шо-то не распробовала в лесу). И добавлю лесную землянику... извините. Она у нас как раз пошла во всю из-за дождей. Отпишусь, а если отниму фотик, то и фотки выложу!
Мне эта идея пришла в голову,я бы даже сказала не идея,а выход из ситуации,когда в доме кроме клубники и замаринованого филе ничего больше не оказалось,ну и базилик на балконе)))а хотелось чего-то такого,необычного Рада,что понравилась идея,експерементируй на здоровье и обязательно делись с нами!
Кстати,как там клубничный ликер?
Стерегу!
сміливо !
Такі яскраві фото) Я люблю м’ясо індички.
Дякую,Іра!
Интересный рецепт Клубника ещё не отошла, да и индейка в морозилке ещё есть...
На здоровье и приятного аппетита