Хочу сьогодні запропонувати дуже смачну та просту страву із броколі та картоплі. Броколі дуже корисна для здоров'я. В ній удвічі більше аскорбінової кислоти, ніж, наприклад, у цвітній капусті, білків — в 1,5 разу, мінеральних солей — удвічі. Одночасно з цим броколі бідна на пуринові речовини, а отже, дуже корисна людям, які страждають від подагри, сечокислого діатезу чи сечокам’яної хвороби. Крім того, такі цінні речовини, як холін і метіонін, якими насичена броколі, регулюють кількість надмірного холестерину в крові, перешкоджаючи розвитку гіпертонії, атеросклерозу, стенокардії, звуженню просвіту судин та ішемічній хворобі серця. До того ж ті, хто регулярно вживає цей вид капусти, ніколи не страждають від захворювань ясен.
Комментарии
следить за комментариями