Рецепт від Вікторії Попін.
Для мене суп з гречкою - це смак дитинства.
Ингредиенты
- копчені ребра 400 г.
- бульйон 1.5 л.
- гречка 150 г.
- цибуля ріпчаста 1 шт.
- морква 1 шт.
- картопля 3 шт.
- олія 30 мл.
- сіль за смаком
- сметана (бажано домашньої або 20% магазинної змішаної з неповною 1 ст.л. борошна) 200 мл.
- зелень
Ребра помістити у 3-х літрову каструлю залити бульйоном і поставити на середній вогонь, довести до кипіння, зменшити вогонь до мінімуму й варити 30-40 хвилин, поки м'ясо почне відставати від кісток.
У сковорідці розігріти олію, додати цибулю, посолити і тушкувати до м'якості цибулі.
Додати до цибулі моркву і тушкувати до напівм'якості.
Підготувати гречку та картоплю.
Коли ребра почнуть відставати від кісток, дістати їх з бульйону і відділити м'ясо, порізати й повернути до супу. Додати картоплю, сіль до смаку і варити до напівготовності картоплі.
Додати гречку, моркву з цибулею до супу й варити до готовності овочів. Додати сметану та половину зелені петрушки, довести до кипіння й зняти з вогню.
Накрити кришкою і залишити на 5 хвилин настоюватись.
Подавати суп з зі свіжою порцією зелені.Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиА я з такими реберцями готую гороховий суп. При нагоді треба буде спробувати і гречаний.
Світлано, спробуйте гречаний, це дуууууууже смачно)
Я в детстве очень любила гречневые супы, которые готовила бабушка
А в моей семье они не прижились ))! Даже молочный с гречкой канул в лето
Для мене такий суп це смак дитинства)