Львівський сирник

Автор: gutka 30 Августа 2015
Львівський сирник

Сирники для Львова - особливий продукт. Кожна господиня готує сирник по-своєму, рецептів  є безліч – на тісті та без нього, з сухофруктами або маком,  з поливками та без..... Сьогодні пропоную рецепт класичного сирника з родзинками та цедрою – такий, що пахне на весь дім, створюючи атмосферу домашнього затишку, якої більше не зустрінеш в жодному іншому місці. Вранці смакує з горнятком запашної кави Запрошую на сирник, поснідаємо разом?

Ингредиенты

  • сир домашній 500 г.
  • яйця 4 шт.
  • цукор 120-150 г.
  • крохмаль 2 ст. л.
  • масло вершкове 100 г.
  • цедра одного лимона
  • пригорща родзинок
  • крім того:
  • шоколад темний 100 г
  • вершки 3 ст. л.
  • манка і масло для форми

Підготувати форму для випічки: змазати маслом дно й боки форми і притрусити манкою.

Яйця збити з цукром до однорідного стану.
Сир пропустити через м'ясорубку.
У великій мисці з'єднати сир, масло (кімнатної температури), родзинки, цедру і крохмаль (у мене кукурудзяний).
Додати збиті яйця з цукром до сирної маси .
Вилити у форму сирну масу і випікати в розігрітій до 180-190 градусів духовці 50 хвилин.  
Я зробила в сирній масі невелике заглиблення, куди виклала готову макову начинку.
Якщо сирник почне завчасно темніти, прикрити його фольгою і продовжити випікати.
Готовий сирник дістати з духовки, дати йому охолонути у формі
Потім сирник витягти з форми, акуратно перевернувши на дошку або велику тарілку.
Готовий, сирник, що вистиг, покрити гарячою шоколадною помадкою, акуратно розподіливши по поверхні і з боків, розрівняти лопаткою. 
Приготування помадки: поєднати в каструльці шматочки шоколаду та вершки і залишити на маленькому вогні, постійно помішуючи, до повного розчинення шоколаду. Можна приготувати помадку за своїм улюбленим рецептом.
За бажанням сирник можна декорувати ягодами.
Поставити сирник в холод мінімум на 4-5 годин, а краще на ніч.
Смачного Вам!
91

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
konfairy 30 Августа 2015
# +1

Гарний якій! Підходить для тих, кому не можна борошно! Для тех, кто не дружит с мукой! Спасибо, очень ценный рецепт!

gutka 30 Августа 2015
# 0

дякую, буду рада якщо рецептик пригодиться))))

richinna 30 Августа 2015
# +1

Прекрасний сирник! 

gutka 30 Августа 2015
# 0

дякую)

julinka 30 Августа 2015
# +1

обалденно и вкусно!

gutka 31 Августа 2015
# 0

дякую)

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ИНТЕРВЬЮ СО ЗВЕЗДАМИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

баклажаны баклажаны с сыром баклажаны с фаршем в духовке блюда из свеклы бутерброд видео видео рецепт видео рецепты видеорецепт вкусно грибы жареная картошка жареные баклажаны жареные кабачки завтрак закуска запеканка запеканка из кабачков запеканка из куриной печени из кабачков из свеклы кабачек кабачки кабачки в духовке кабачки под сыром кабачки рецепты кабачковая запеканка кабачок капуста картофельная лепешка картошка котлеты коул слоу куриная грудка куриная печень куриное филе курица курка молодая капуста овочі овощи огурцы омлет печень помидоры редис рецепт рецепты из свеклы рулет из лаваша с сыром рыба салат салат из свеклы салат коул слоу салат со свеклой свекла свиний стейк сендвич синие стейк стейк из свинины стейк на ксточц суп сэндвич сэндвич с яйцами твердый сыр хот дог хот-дог чиабатта шампиньоны яичница

ПРАЗДНИЧНЫЕ БЛЮДА

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014