Рецепт від Вікторії Попін. Сьогодні відкрила на пробу одну баночку, з"їли за лічені хвилини, дуже смачно.
Ингредиенты
- малі патисони 1 кг.
- середні корінці хрону 2 шт.
- велика морква 1 шт.
- В кожну банку:
- зернята гірчиці 1/2 ч.л.
- горошина духмяного перцю
- горошини чорного перцю 3-5 шт.
- Маринад:
- вода 500 мл.
- оцет 9% 125 мл.
- сіль 1/2 ст. л.
- цукор 1.5 ст.л.
Хрін почистити та нарізати крупними смужками.Моркву почистити та нарізати кружечками.
В стерилізовані банки розкласти спеції,
Потім в банки розкласти патисони, малі патисони залишити цілими, більші розрізати навпіл або на четвертини. В залежності від розміру.
Усі інгредієнти для маринаду помістити в каструлю й довести до кипіння.
Обережно залити патисони гарячим маринадом.
Закрити банки стерилізованими кришками.
Пастеризувати 10 хвилин для банок 0,5л і 15 хв для банок 1 л, з моменту закипання води. Банки акуратно дістати, витерти насухо і перевернути догори дном. Накрити ковдрою чи покривалом і залишити так до охолодження.
Патисони будуть готові через 1-2 тижні.
Комментарии
следить за комментариямиОксана, мабуть і кабачки так можна закрити, бо патисонів у мене немає.
Світлана, можна кабачки і огірки)теж буде смачно