Любителям вологої ароматної випічки - швидкий і простий рецепт шоколадного кексу з айвою і гарбузом.
Потрібно:
- Манна крупа 1 скл.
- Кисле молоко 1 скл.
- Цукор 150 г
- Цедра апельсина і лимона 1 ст. л.
- Яйце куряче 1 шт.
- Ванільний цукор 1 ч.л.
- Кориця за смаком
- Розпушувач 1 ч.л.
- Айва 1-2 шт.
- Гарбуз 120 г
- Суміш спецій для випічки 1,5 ч.л.
- Какао порошок 2 ст. л.
- Мак (сухий) 2 ст. л.
- Шоколад 50 г
Манку залити квасним молоком чи кефіром і перемішати, додати цукор та цедру
куряче яйце і розпушувач,вимішати і
залишити на 10-15 хвилин.
Ще раз вимішати тісто для манника та додати натерту на тертушці з середніми вічками айву.
Вимішати і додати натертий гарбуз.
Всипати какао-порошок та корицю,все добре вимішати.
Додати до тіста сухий мак.
Вилити тісто в форму для випікання змащену маслом, додати кусочки шоколаду.
Випікати шоколадний манник з айвою і гарбузом до готовності біля 1 години при 220 град.
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиСупер манник! Особенно сухой мак в нем
Спасибо,Женечка!
Класний манникМені теж дуже сподобалося додавання сухого маку