Смачний та корисний квашений овочевий салат.
Потрібно на 1,5-л.банку:
- КАпуста (зимовий сорт) 1 кг
- Помідори зелені 3 шт.
- Огірок свіжий 2 шт.
- Перець болгарський жовтий 1 шт.
- Ратунда червона 1 шт.
- Лавровий лист 2 шт.
- Перець горошком (духмяний,чорний) по 5 шт.
- Вода 400 мл
- Сіль 1 ст. л.
- Цукор з чубчиком 1 ч.л.
Закип'ятити воду з листям і перцями горошком., вимкнути вогонь, розчинити у воді сіль та цукор.
Капусту нашаткувати.
Також до капусти нашаткувати зелені помідори та перець або дуже тонко нарізати ножем.
Теж саме зробити з огірками. Перемішати акуратно овочі.
Вилити теплий розсіл у чисту банку. Та наповнити банку "по плечики" овочами,так щоб розсіл покривав овочі.
Накрити банку з овочами в маринаді марлею, підкласти під банку мисочку та залишити кваситися салат при кімнатній температурі на 2-3 дні. Кожен день штурхати салат в банці дерев'яним патичком,щоб виходило повітря.
Готовий квашений овочевий салат зберігати в холоді в закритій банці.
Перед подачею можна приправити запашною олією.
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиОчень вкусно, у меня мама так готовила, только не в банку складывала, а в 5-литровую кастрюлю эмалированную. Спасибо, что напомнили.
На здоровье!
У нас вже на ринках закінчилися нормальні огірки, залишилися тільки штучні
. Та шо робити, як дуже кортить спробувати
.
Робити без огірків, потім додати квашені

Вибачайте дівчата, але мене всюди багато і толком нігде немаєєєєє... не вспіваю все
Це вже так я зазвичай роблю
. Так, тільки трошечки не так
. Думаю, все повинно кваситися разом
. До речі, колись треба було просто убрати банку, в якої залишилося два-три солоних огірка. І вони було не дуже тверді, я такі викидаю, а тут чомусь, поклала у контейнер з квашеною капустою. Диво, вони стали смачні і хрусткі! Це я до того, шо квасити треба разом
!