Потрібно:
- Базилік (лимонний) 2-3 пучка
- Гвоздика 7 бутонів
- Духм'яний перець 3 горошини
- Цедра лимону 1 ст. л.
- Оцет винний (яблучний) 200 мл
- Банка чи бутилка об'ємом 250 мл
На дно стерилізованої пляшки з широким горлом викласти гвоздику та духм'яний перець
Базилік помити та просушити.
Обірвати листочки та скласти в бутилку.
Базилік має заповнити бутилку до верху,але не щільно.
Додати цедру лимону(жовту частину)
Залити базилік зі спеціями натуральним оцтом яблучним чи винним.
Збовтати оцет з базиліком та цедрою лимону, залишити при кімнатній температурі в темному місці на 14 днів.
Процідити базиліковий оцет та зберігати в темному та прохолодному місці.
Я зберігаю в холодильнику на дверцятах.
Смачних Вам страв!
Комментарии
следить за комментариямиЗ поверненням![](/img/smiles/kiss.gif)
Рецепт дуже зацікавив)
Ура, ты вернулась![](/img/smiles/girl_dance.gif)
! Как отдыхалось? Выложи пару фоток
! Набрала базилик для песто, но тереь песто подождёт (орешков то нет, только базилик с чесноком
), пойдёт мой базилик в уксус
!
Гарнюня! Ще б трошки тексту і була б чудова стаття до рубрики "Кулінарні мандрівки"![](/img/smiles/give_rose.gif)
Какая красота
! И всё вокруг тоже
А с чем лаваш?
об этом чуть позже![](/img/smiles/girl_wink.gif)
Зробила, настоюється.....
Дуже сподобався оцет. Готую з ним заправку до салату з літніх домашніх помідорів — смакота: