Надаю перевагу квашеним овочам, але за цим рецептом огіки роблю щороку обов'язково порцію-дві, смак у них дуже оригінальний: пікантно-солодкий і огірочки дуже хрумкі . Для приготування потрібно брати більші за розміром огірки.
Ингредиенты
- огірки 2,5 кг.
- сіль 5 ст. л.
- часник
- для маринаду:
- цукор 1 кг.
- оцет 9% 1,5 скл.
- перець чілі мелений 4 ст. л.
- олія 8 ст. л.
Вимиті огірки різати ножем кружечками (одного разу використала шатківницю, аби було швидше — мені не сподобалось), додати сіль і залишити на ніч.
Наступного дня закип'ятити цукор з оцтом, охолодити.
Рідину, що утворилась з огірків, злити, додати до неї гострий мелений перець.
Тут, якщо то можна додати половину порції гострого перцю, якщо ви не любите дуже гострого (хоча це дуже відносно)
Змішати з цукром та оцтом.
Додати олію (я використовую не рафіновану) і ще раз перемішати.
Огірочки розкласти у невеликі баночки, зверху порізати по зубочку часнику та залити маринадом. Стерелізувати 5-7 хвилин.
Якщо у вас залишиться маринад, сміло дорізайте свіжі огірочки — заливайте маринадом та стерелізуйте всі разом.
Комментарии
следить за комментариямисмачно
і пікантно)))
Робила такі, дуже смачно