Запашні консервовані томати з аличею, базиліком та селерою. Такі помідори можна давати маленьким дітям, так як вони консервуються без оцту.
Потрібно на 1,5 л банку:
- Томати 1 кг
- Алича (кисла) 25-30 шт
- Базилік 1 гілочка
- Селера листова 1 гілочка
- Парасолька кропу 1 шт.
- Часник 2 зубч.
- Гвоздика 1 шт.
- Перець духмяний 2-3 шт.
- Листя вишні 2 шт.
На дно банки викласти зелень, кріп, часник розрізаний на пластинки, спеції.
Помиті помідори, проколоти зубочисткою біля корінчика, скласти в банку пересипаючи аличею.
Алича має бути кислою -чим кисліша алича,тим краще.
Для маринаду на 1,5 л банку:
- Сіль (під ніж) 1 ст. л.
- Цукор (з вершком) 2 ст. л.
- Вода (окріп) до повної банки
Додати в банки з помідорами і аличею сіль та цукор, залити окропом та накрити стерилізованими кришками.
Залишити на 10-15 хвилин.
Нагріти воду в каструлі для стерилізації з килимком. Стерилізувати томати з аличею 5 -7 хвилин після закипання. Закатати та перевернути догори дном,накрити пледом до повного остигання.
Комментарии
следить за комментариямиТы их уже пробовала? Они солёные, квашенные получаются?
Маринованые,но не острыекак с виноградом почти не, не пробовала... я в этом году пробую все разное по три баночки.
Это мне подсказала женщина,которая со мной в больнице лежала...
Дуже цікаві на смак і смачні помідори !!! Хто не любить селеру,як мій чоловік, краще не класти.
Мені сподобались, буду ще консервувати і економити на оцеті