З сала топленого таким способом виходить дуже смачний і запашний смалець!
Цей рецепт смальцю перейшов мені від свекрухи,раніше,коли вона була ще жива,постійно топила нам сало на смалець, а зараз приходиться самій...
Потрібно:
- Свіже сало 2-3 кг
- Цибуля 1-2 шт.
Сало має бути свіжим,розового кольору.
Сало потрібно порізати на кубики чи перекрутити на м'ясорубці.
Це залежить від того, які вам потрібні шкварки.
Каструлю з салом чи казанок краще покласти на розсікач на дуже повільний вогонь.
Як тільки сало трохи підтопиться кинути в смалець цілу почищену цибулю з хвостиком і корінчиком, щоб цибуля не розлізлася.
Топити сало з цибулею до не дуже засмажених шкварок, інакще смалець буде не білого а темного кольору.
Дістати напів висмажену цибулю та викинути.
Запашний смалець злити через сито в чисті,сухі банки.
А шкварки з залишками смальцю викласти в лоток чи банку.
Шкварки можна використовувати в зажарку, до вареників і т.д.
Смалець по-селянськи коли в банках вистигне, закрити кришками та сховати в холодильник.
Вам теж деколи хочеться хліба з запашним смальцем та цибулею,часником і ...?
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиГарний рецепт, люблю такі страви (але зараз на дієті, лікар заборонив вживати свинину)
мені коли щось такого хочеться,сама не знаю чого...)))))))) то я їм хліб зі смальцем і ...)))))))) тоді зразу все проходить рідко буває,але буває
я ще люблю зверху з цибулею (тільки солодкою), такі канапки ми часто робили собі в дитинстві....
Доречі, я цього року коли ходила в гори на Закарпатті,. то гід казав що дуже смачно, якщо хліб зі смальцем посипати цукром))) може спробувати?)))
поправлю здоровя і спробую, цікавооо
я в дитинстві з квашеним огірком любила більш за все)))))
Ну, хіба так можна? Повечеряла салатиком, скокнула на ваги — гарнуся яка! І тут на тобі. І шо саме страшне — сало у холодильнику чекає, щоб з ним погралися, хоч би нарешті його посолили. Я з часником смалець робила, теж смачно було. Тепер спробую цибулю. Господи, дай мені сили!
як з часником? розказуй!
Да, шо там рассказывать — головку чеснока чищу и 5-6 зубков в сало крученное/резанное бросаю. Дальше всё как у тебя, только я вначале воды немного наливаю, но она выпаривается в процессе. Кстати, одна моя подруга любит есть жареный чеснок, говорит, что похоже на каштаны. Я пробовала, !
А у меня смалец в этот раз не сложился — сало домашнее после соломки, запах — умереть! Рука не поднялась на смалец порезать.
Да,такое только свежим.
Чеснок желательно не пережаривать... я поняла, придется еще один рецептик выставить вкусной намазанки из сала на хлеб)))))))))