Смалець запашний по-селянськи

Автор: richinna 8 Сентября 2015
Смалець запашний по-селянськи
З сала топленого таким способом виходить дуже смачний і запашний смалець!
Цей рецепт смальцю перейшов мені від свекрухи,раніше,коли вона була ще жива,постійно топила нам сало на смалець, а зараз приходиться самій... 

Потрібно:

  • Свіже сало 2-3 кг
  • Цибуля 1-2 шт.
Сало має бути свіжим,розового кольору. 
Сало потрібно порізати на кубики чи перекрутити на м'ясорубці.
Це залежить від того, які вам потрібні шкварки.
Каструлю з салом чи казанок краще покласти на розсікач на дуже повільний вогонь.
Як тільки сало трохи підтопиться кинути в смалець цілу почищену цибулю з хвостиком і корінчиком, щоб цибуля не розлізлася.
Топити сало з цибулею до не дуже засмажених шкварок, інакще смалець буде не білого а темного кольору. 
Дістати напів висмажену цибулю та викинути.
Запашний смалець злити через сито в чисті,сухі банки.

А шкварки з залишками смальцю викласти в лоток чи банку.
Шкварки можна використовувати в зажарку, до вареників і т.д.

Смалець по-селянськи коли в банках вистигне, закрити кришками та сховати в холодильник.
Вам теж деколи хочеться хліба з запашним смальцем та цибулею,часником і ...?



Смачного!
45

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
gutka 8 Сентября 2015
# 0

Гарний рецепт, люблю такі страви (але зараз на дієті, лікар заборонив вживати свинину)

richinna 8 Сентября 2015
# 0

мені коли щось такого хочеться,сама не знаю чого...)))))))) то я їм хліб зі смальцем і ...)))))))) тоді зразу все проходить рідко буває,але буває

gutka 8 Сентября 2015
# 0

я ще люблю зверху з цибулею (тільки солодкою), такі канапки ми часто робили собі в дитинстві....

richinna 8 Сентября 2015
# 0

Доречі, я цього року коли ходила в гори на Закарпатті,. то гід казав що дуже смачно, якщо хліб зі смальцем посипати цукром))) може спробувати?)))

gutka 8 Сентября 2015
# 0

поправлю здоровя і спробую, цікавооо

richinna 8 Сентября 2015
# 0

я в дитинстві з квашеним огірком любила більш за все)))))

konfairy 8 Сентября 2015
# +1

Ну, хіба так можна? Повечеряла салатиком, скокнула на ваги — гарнуся яка! І тут на тобі. І шо саме страшне — сало у холодильнику чекає, щоб з ним погралися, хоч би нарешті його посолили. Я з часником смалець робила, теж смачно було. Тепер спробую цибулю. Господи,  дай мені сили

richinna 8 Сентября 2015
# 0

як з часником? розказуй!

konfairy 9 Сентября 2015
# 0

Да, шо там рассказывать — головку чеснока чищу и 5-6 зубков в сало крученное/резанное бросаю. Дальше всё как у тебя, только я вначале воды немного наливаю, но она выпаривается в процессе. Кстати, одна моя подруга любит есть жареный чеснок, говорит, что похоже на каштаны. Я пробовала, 

А у меня смалец в этот раз не сложился — сало домашнее после соломки, запах — умереть! Рука не поднялась на смалец порезать.

richinna 9 Сентября 2015
# 0

Да,такое только свежим.
Чеснок желательно  не пережаривать... я поняла, придется еще один рецептик выставить вкусной намазанки из сала на хлеб)))))))))

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

баклажаны баклажаны с сыром баклажаны с фаршем в духовке блюда из свеклы бутерброд видео видео рецепт видео рецепты видеорецепт вкусно грибы жареная картошка жареные баклажаны жареные кабачки завтрак закуска запеканка запеканка из кабачков запеканка из куриной печени из кабачков из свеклы кабачек кабачки кабачки в духовке кабачки под сыром кабачки рецепты кабачковая запеканка кабачок капуста картофельная лепешка картошка котлеты коул слоу куриная грудка куриная печень куриное филе курица курка молодая капуста овочі овощи огурцы омлет печень помидоры редис рецепт рецепты из свеклы рулет из лаваша с сыром рыба салат салат из свеклы салат коул слоу салат со свеклой свекла свиний стейк сендвич синие стейк стейк из свинины стейк на ксточц суп сэндвич сэндвич с яйцами твердый сыр хот дог хот-дог чиабатта шампиньоны яичница
Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014