Томатно-фруктовий соус з пряностями та зеленню.
Смакує до риби,птиці та до м'яса.
Для соусу
- Помідори 1,5 кг
- Сливи 1 кг
- Яблука 500 г
- Кизил(дерен) 500 г
- Коріандр(мелений) 3 ч.л.
- Кориця 2 ч.л.
- Імбир(порошок) 1 ч.л.
- Духмяний перець(мелений) 1 ч.л
- Паприка(пороок) 1 ч.л.
- Перцюга 1 шт.
- Петрушка 1 пучок
- Кріп 1 пучок
- Часник 2 головки
- Цукор 200 г
- Сіль 1,5 ст
- оцет винний 100 мл
Помідори та фрукти порізати,додати ягоди та проварити з цукром 10 хвилин.
Перетерти через сито,додати перцюгу та варити 20 хвилин.
Додати спеції,сіль, та варити ще 10 хвилин.
Зелень помити,часник почистити.
Залишити 5 великих зубчиків чи 10 маленьких,щоб потім вичавити їх на дно банок.
Зелень з часником перебити на блендері.
Півлітрові банки вимити з содою та стерелізувати з кришками. Я використовую пароварку.
В сухі стерелізовані банки вичавити 1-2 зубчики часнику.
До томатно-фруктово-ягідного пюре додати оцет,зелень з часнико та варити ще 10 хвилин.
Викинути перцюгу.
Розлити томатно-фруктовий соус по банкам з часником,закатати та перевернути догори дном.
Вихід біля 2,5 літрів.
Комментарии
следить за комментариямиСоус замечательный!
я думала це ікра кабачкова твоя знаменита..
наверное буду я в этом году без икры
Кабачки не уродились??
Уродились! Иннусичка разленилась