Представлена страва уособлює в собі все те, що я надзвичайно полюбляю в українській кухні - ароматний запечений гарбуз, солодка каша з фруктами та налісники з домашнім сиром і сметаною. На свій страх та ризик я спробувала це все об"єднати і не пожалкувала. Це надзвичайно смачно!!!
Врожай гарбузів цьогоріч порадував, то ж була можливість вибрати найкращий та найапетитніший. Коли його обирала, то враховувала звичайно форму, розмір та сорт ("гарбуз-кавун" надзвичайно солодкий та пахучий). Це, що стосується інгредієнтів. То ж, гарбуз - 1 шт.
Його потрібно ретельно вимити, обтерти та зрізати верхівку, що слугуватиме нам у подальшому за кришечку. Для оригінальності це можна зробити фігурно. За допомогою ложки вичистити гарбуз з середини від насіння та м"якоті, залишивши трохи на стінках товщиною десь 1,5 см.
![](/userfiles/articles/small/1386885219_11328.jpg)
Далі гарбуз поставити на деко, поряд покласти кришечку (не накривати гарбуз), налити склянку води (у деко) та поставити у розігріту духовку на 40 хвилин.
Тим часом приготувати тісто та посмажити млинці на налісники.
Для тіста нам потрібно:
1 яйце
1 склянка сироватки
1 ст.л. цукру
щіпка морської солі
борошно
1 ст.л. олії
![](/userfiles/articles/small/1386885512_11328.jpg)
![](/userfiles/articles/small/1386885531_11328.jpg)
Потім переходимо до приготування каші. Потрібно:
1 чарка рису
1 чарка пшона
1 л молока
200 г м"якоті гарбуза
3 невеличких яблука
3 ст.л. цукру
кориця
морська сіль - за смаком
100 г сушеної вишні
![](/userfiles/articles/small/1386885950_11328.jpg)
Відміряти рис та пшоно, помити, залити окропом та залишити хвилин на 15.
М"якіть гарбуза та почищені яблука нарізати невеликими шматочками.
![](/userfiles/articles/small/1386886082_11328.jpg)
Злити з крупів воду, залити молоком та відварити до напівготовності. Додати цукор та сіль.
![](/userfiles/articles/small/1386886209_11328.jpg)
Яблука та гарбуз протушкувати у невеликій кількості води, додати корицю, перемішати та з"єднати з кашею.
![](/userfiles/articles/small/1386886312_11328.jpg)
Приготувати начинку для налісників. Потрібно:
300 г домашнього сиру
1 яйце
1 ст.л. цукру
1 ч.л. ванільного цукру
щіпка морської солі
50 г родзинок
Сир перетерти через сито (або пропустити через м"ясорубку), додати яйце, цукор, ванільний цукор, сіль та все гарненько перемішати.Згодом додати ошпарені окропом родзинки.
![](/userfiles/articles/small/1386886576_11328.jpg)
Млинці змастити сирною масою та скрутити у трубочки
![](/userfiles/articles/small/1386886662_11328.jpg)
![](/userfiles/articles/small/1386886684_11328.jpg)
Тим часом гарбуз уже трохи запікся. Ми його виймаємо,
![](/userfiles/articles/small/1386886751_11328.jpg)
обгортаємо фольгою та починаємо начиняти. На дно викладаємо нашу кашу
![](/userfiles/articles/small/1386886797_11328.jpg)
потім викладаєм шар ошпареної окропом та порізаної сушеної вишні,
![](/userfiles/articles/small/1386886870_11328.jpg)
а зверху - вертикально - розрізані навпіл налісники.
![](/userfiles/articles/small/1386887009_11328.jpg)
Щедро поливаємо сметаною та накриваємо зверху фольгою. І знову в духовку.
Тепер головне не поспішати. Нам потрібно не менше години, для того щоб наша страва як-то кажуть "дійшла" і стала неймовірно ароматною та смачною. Через деякий час фольгу зверху можна зняти, щоб сметанка трішки підрум"янилась.
![](/userfiles/articles/small/1386887265_11328.jpg)
Ось і все. Нарешті дочекалися. Час, який пішов на фотографування, перевіряв нашу силу волі, але разом з тим дозволив страві трохи схолонути.
![](/userfiles/articles/small/1386887436_11328.jpg)
І каша, і налісники були дуже соковаті та запашні, адже просякли медовим ароматом гарбуза.
Все пишу у минулому часі, бо окрім шкірок від гарбуза вже нічого не залишилося.......
Комментарии
следить за комментариямиинтересный рецептик!
Очень красиво! Представляю сколько времени Вы "игрались"![](/img/smiles/give_rose.gif)
Всегда восхищаюсь такими кулинарами как Вы... видно, что готовили с душой! Спасибо за труд, красоту и не сомневаюсь, вкусноту!![](/img/smiles/eat.gif)
![](/img/smiles/eat.gif)
![](/img/smiles/eat.gif)
Спасибо всем большое!
Вы правы — пришлось немного потрудиться, но результат превзошел все мои ожидания! Это очень вкусно!
Неймовірно!! такою стравою можливо 《покорить》 Велике ДЯКУЮ!
Я представляю как это вкусно!
Такое блюдо стоит затраченого времени!
Вы абсолютно правы! Спасибо![](/img/smiles/girl_smile.gif)