Класичний соус сальса складається з дрібно нарізаних томатів, перцю чилі (зазвичай це серрано або халапеньйо), цибулі, часнику з додаванням чорного перцю. Гостроту соусу додають в першу чергу перець чилі, а потім цибуля, часник і чорний перець.
Потрібно:
- Оливкова олія 2 ст. л.
- Цибуля 1 шт.
- Пеперончино (чилі) 1-2 шт.
- Перець болгарський 1/2 шт.
- Томатний сік або свіжі помідори 300 мл
- Часник 3 зубч.
- Петрушка 1/3 пучка
- Сіль,перець чорний за смаком
Я порізала цибулю разом з гострим перцем та смажила на олії в сковороді.
Щодо перцю,це просто жах!
Перша помилка: я взяла 2 штуки манюсінького перчика та порізала разом з насінням.
Друга помилка: я смажила його разом з цибулею.
На кухні неможливо було дихати,такий він гострий! Додавайте пеперончино в кінці приготування і обов'язково видаліть насіння!
Коли цибуля стане прозорою додайте порізаний кубиком болгарський перець.
Обсмажте овочі 3 хвилини.
Влийте в сковороду свіжовичавлений томатний сік або мілко наріжте помідори без шкірки.
Коли сальса почне гуснути, додайте подрібнений часник і петрушку.
Перемішайте та через одну хвилину вимкніть вогонь.
В мене вийшла дійсно гостра мексиканська сальса, дуже гостра!
Охолоджений соус Сальса подають до риби, м'яса, птиці, перших страв і до популярних кукурудзяним начос чіпсів по-мексиканськи та буріто.
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиЭтот перчик украшает твой подоконник?
Да,это мой новый житель купила на рынке за 10 грн. красавца я каждый год осенью покупаю, но такой еще не попадался на нем перчиков...на 5 лет хватит
хорошие у вас цены, у нас за 10 гривен только горшок можно купить пустой
он в обрезаной 1,5л бутылке растет жаль что однолетний