За день до Водохреща віруючі постять, а 18 січня відзначають Водохресний Вечір. Існує звичай для всієї родини, збиратися за столом. На вечерю готують пісні страви, кутю та узвар. Кутя це страва, яку традиційно у нашій родині готують із пшениці, маку, сухофруктів та меду. Однак, сьогодні я пропоную швидкий спосіб, для тих у кого мало часу стояти коло плити - кутю з пшоняної каші та готової макової маси. Вийшло дуже смачно.
Ингредиенты
- каша пшоняна (зварена на воді) 1 скл.
- маса макова 3 ст. л.
- мед натуральний 1-2 ст. л.
- горіхи волоські 1/3 скл.
Приготувати пшоняну кашу на воді згідно інстукції на упаковці (перший раз обов'язково промити крупу
кип'ятком) . До звареної, охолодженої каші додати мед за смаком (врахувати, що далі додаватимо солодку масу макову).
Волоські горіхи подрібнити та обсмажити на сухій скорорідці. Додати до каші.
У мисці вимішати кашу з медом, горіхами та маковою масою.
Викласти нашу експрес-кутю на тарілочку, я використала спеціальне кільце, прикрасити горішками, сухофруктами або цукатами.
Я використала свій улюблений мармелад із фруктового соку та пектину.
Комментарии
следить за комментариямиВпервые вижу такую кутю! Очень красивая! Для моих такая кутя вкуснее пшеничной! Спасибо!
я впервые приготовила, мне очень понравилась на вкус
Очень красиво.
Спасибо )) и вкусно!
Мені дуже подобаються ваші подачі. Гарно.
дякую, дуже приємно)