Соковита і апетитна печеня з рисом в мультиварці. Дуже смачною печеня виходить саме в таких пропорціях інгредієнтів.
Потрібно на 3 порції:
- Свинина 600 г
- Паприка копчена (пластівці) 1 ч.л.
- Часник сушений 1 ч.л.
- Марокканська суміш спецій 1/2 ч.л.
- Розмарин(сушений,мелений 1/4 ч.л.
- Мускатний горіх (тертий) 1/6 ч.л.
- Олія кукурудзяна 2 ст. л.
- Вино "Марсала" 2 ст. л.
- Сироватка(молоко,кисле молоко) 6 ст. л.
- Цибуля 1 шт.
- Рис басматі 3-4 ст. л.
- Гарбуз 500 г
- Приправа для плову з карі 1 ч.л.
- Квасоля в томатному соусі 500 мл
- Вода 250 мл
Свинину порізати на куски,скласти в каструлю мультиварки та додати спеції:
сушений часник, пластівці копченої паприки, марокканську суміш спецій,мускатний горіх та розмарин.
Влити до м'яса вино, сироватку і кукурудзяну олію.
Все вимішати та залишити на 20 хвилин в мультиварці маринуватися.
Включити програму "плов".
Коли свинина почне змінювати колір і виділяти сік, перемішати, додати порізану напів кільцями цибулю і рис.
Зверху викласти порізаний великими кусками гарбуз і приправити приправою для плову.
Закрити кришку і тушкувати печеню 10 хвилин.
Додати до каструлі мультиварки банку квасолі в томатному соусі та воду. Тушкувати печеню з рисом ще 15-20 хвилин або до закінчення програми.
Нічого не вимішувати!!!
Консервовану квасолю можна замінити на відварену і томатний сік.
В мене рис басматі індійський обсмажений(пропарений), не такий білий, як продається у нас,тому він готується швидко і росте в довжину, як і має бути.
Друзі подарували мішечок індійського басматі на 5 кг :)
Коли готуєте таку печеню з рисом, слідкуйте щоб не переварився гарбуз.
Подавати печеню з рисом, свининою, квасолею і гарбузом гарячою. Накладати обережно,щоб не зламати рисинки.
Я люблю печеню подавати в глибокому глиняному посуді, він добре тримає тепло і печеня має бути зі смачною юшкою в якій вона тушкувалась.
Також таку печеню з рисом можна приготувати в порційних глечиках в духовці.
Перед подачею посипати зеленню.
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиЯскрава, ситна печеня! То у тебе гарбуз білий?
Гарбуз сорт"Баттернат" — світла шкіра в середині жовтий. як тут
https://www.chef.com.ua/recepty/zavtraki/solodka-zapikanka-v-garbuzi-9419.html#.WJ31cXSg_Dc
Забіжу з неділі до продавців насіння (вже скуповуюсь — скоро весна), винесу їм мозок — то мені червону "пекинку", то білий гарбуз!
Тыква баттернат – это один из сортов тыквы, выращенных искусственным путем. Этот вид тыквы был выведен в 1960 г. в Америке путем скрещивания тыквы мускатной и дикой африканской тыквы. Тыква баттернат быстро зреет – не более 90 дней со дня посадки.
Тыква баттернат очень популярна в кулинарии. Её сладкая мякоть обладает ореховым привкусом, маслянистая по структуре (калоризатор). Овощ хорошо хранится при комнатной температуре.
Но они не белые сверху, чуть светлее чем моя любимая арабатская
Я их купила еще в сентябре в супермаркете, две держу для фото, вообще ничего им нет, 5 месяцев при +25 теплой комнатной температуре