Це дуже смачне поєднання: чорнослив, свинина та селера.
Ингредиенты
- свинина 600 г.
- чорнослив 200 г.
- цибуля ріпчаста 2 шт.
- селера черешкова 2-3 шт.
- сметана 200 г.
- борошно 1.5 ст. л.
- коньяк 50 мл
- сіль
- майоран
- мелений чорний перець
- щіпотка цукру
- сік лимона
Насамперед нарізати чорнослив навпіл і намочити його в коньяку, якщо не покриє повністю, додати трохи води. (я коньяк не давала, це все зробила просто з водою).Прогріти чорнослив на малому вогні 5-6 хвилин в сотейнику, зцідити і відкласти.
М'ясо очистити від плівок і нарізати шайбами 2,5 см.На нагрітій сковорідці обсмажити м'ясо з двох сторін по декілька хвилин, до легкого зарумянення. Обсмажені шматки м'яса скласти в сотейник.
Цибулю ріжемо кубиком і доводимо на сковороді до м'якості.
Кубиками нарізаємо стебло селери. Додаємо до цибулі, накриваємо кришкою і смажимо до розм'якшення селери (до, так званого стану, — аль-денте). Злегка підсолоджуємо цукром і підкисляємо соком лимона.
Борошно розводимо холодною водою і змішуємо з сметаною до зникнення грудочок.
М'ясо в сотейнику солимо, перчимо, додаємо цибулю, селеру, чорнослив, сметанну заправку. На малому вогні доводимо до кипіння і не перестаючи помішувати варимо 5-6 хвилин. (я варила більше).
Додаємо пів чайної ложки майорану, перевіряємо на сіль, перець. Якщо все добре то знімаємо з плити.
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиЗелень селери я не дуже люблю,корінь вже полюбила після Закарпаття, а от м'ясо чи ребра з чорносливом моє улюблене поєднання
Я селеру також не люблю, зелень сприймаю тільки у маринованих помідорах, але тут це поєднання сподобалося