Проста і смачна страва зі свининою та овочами, яка готується за 10 хвилин. Соус теріякі надає страві абсолютно новий і насичений смак, а лимонна цедра ароматну нотку свіжості.
Потрібно на 3 порції:
- Свинина 300 г
- Цибуля 1 шт.
- Брокколі 200 г
- Спаржева фасоля 150 г
- Болгарский перець 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Пюре зі свіжих томатів 5 ст. л.
- Часник 2 зубч.
- Цедра (жовта частина) 1/2 лимона
- Соус теріякі 3 ст. л.
- Сіль,перець,марокканська суміш спецій за смаком
- Цукор(коричневий), тім'ян(сушений) по 1 ч.л.
- Олія оливкова 3-4 ст. л.
- Масло вершкове 1 ст. л.
- Перцюга свіжа(без насіння) 1/3 шт.
Все готується швидко і на великому вогні, тому краще якщо всі інгредінти будуть підготовлені і під руками.
На сковороду влити олію, увімкнути великий вогонь та одразу додати порізану крупним кубиком цибулю. Додати порізану на смужки свинину.
Суцвіття брокколі і спаржеву квасолю (в мене заморожені), свіжі можна попередньо бланшувати, додати до сковороди.
Болгарський перець і моркву нарізати смужками,
додати до сковороди зі свининою та овочами і посипати коричневим цукром.
Підсмажити овочі підкидаючи 2-3 хвилини.
Додати заморожене томатне пюре або влити томатний сік, тім'ян,
марокканську суміш спецій,свіжомелений перець, та смужки перцюги. Тушкувати ще 1-2 хвилини.
Влити до сковороди з овочами і м'ясом соус теріяки, підкидати сковороду зі стравою на вогні ще 1 хвилину. В кінці додати подрібнений часник, цедру лимону,вершкове масло та вимкнути вогонь.
Подавати страву з овочів зі свининою гарячою або теплою, як самостійну страву або з улюбленим гарніром.
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиМоё, моё, моё!!! Супердиетическое!Спаржевой фасольки у меня нет, зато всё остальное в избытке. Только мяска мне придется побольше положить, мои стараются овощи обходить по возможности!