Французький соус "Велюте", який готується на базовій основі з підсмаженого борошна, вершкового масла та бульйону. Бульйон може бути і рибним,і м'ясним і т.д. Залежить від того, до чого Ви готуєте соус Велюте", в мене соус з м'ясними тефтелями.
Такий соус-підлива багатьом знайомий з дитинства... я ж готувала перший раз і як виявилось,це таки смачно, коли
соус-підлива Велюте
приготовлений на смачному м'ясному бульйоні.
Для тефтелей:
- Фарш м'ясний 500 г
- Морква 1 шт.
- Цибуля 1 шт.
- Рис (рисова січка) 4 ст. л.
- Соєвий соус 2 ст. л.
- Перець чорний за смаком
Рис чи рисову січку залити окропом,накрити кришкою та залишити на 15 хвилин.
Половину натертої моркви та половину порізаної кубиком цибулі спасерувати на вершковому маслі.
До фаршу додати сиру натерту моркву та порізану цибулю,чорний мелений перець та соєвий соус.
М'ясний фарш добре вимішати та додати охолоджену тушковану моркву з цибулею.
Вимішати.
Додати до фаршу промиту запарену рисову січку.
Все добре вимішати та "вибити" фарш для тефтелей.
Сформувати мокрими руками тефтелі.
Для соусу Велюте (базовий):
- Бульйон м'ясний 500-600 мл
- Масло вершкове 50 г
- Борошно пшеничне 50 г
- Сіль,перець за смаком
Змішати борошно з м'яким вершковим маслом та прогріти на маленькому вогні.
Соус Велюте готується по-типу
соусу Бешамель,тільки замість молока додається бульйон і борошно підсмажується.
помішуючи до однорідності.
По трохи додаючи бульйон до борошняно-вершкової суміші, постійно помішувати
та заварювати соус,щоб не було грудочок.
Кількість бульйону залежить від того,якої густоти Вам потрібен соус.
Мені потрібен був рідкий,так як я в ньому ще тушкувала тефтелі.
Тефтелі потрібно підсмажити в каструлі мультиварки чи сковороді
з обох боків
по 1-2 хвилини
Викласти підсмажені тефтелі назад в каструлю мультиварки чи сковороду
Включити програму "тушкування" та готувати тефтелі в підливі Велюте 30 хвилин
Комментарии
следить за комментариямиТакие тефтельки помню с детства, их делала моя бабушка! И именно с таким соусом! Обожала их с макаронками, хотя ела ужасно (бедные родители). "Велюте" — какое красивое название! Очень нежные тефтельки!
я что-то тоже не помню,чтоб я что-то в детстве с такого ела и любила
Красота! Тефтельки и соус! А не много ли еще и с гарниром
Как кому Мне хватает одной тефтельки с кошкой на двоих
ну дуже апетитні