Короп чи карасі в сметані -це дуже смачно!!! Але проблема в тому,що коли згортається сметана при готуванні,вигляд м'яко кажучи... не дуже апетитний і гостям не завжди запропонуєш цю смачнючу страву.
Тому ділюся секретом,чи навіть досвідом))) який я набула методом проб і помилок,як готувати рибу в сметані, щоб сметана не згорнулася.
Потрібно:
- Короп(порційні куски) по 200 г
- Сіль, суміш перців за смаком
- Імбир(порошок) 1/4 ч.л.
- Часник свіжий 3 зубч.
- Часник сушений 1/2 ч.л.
- Сік 1/2 лимона
- Цибуля 1-2 шт.
- Борошно для паніровки риби
- Олія для смаження
- Сметана 300 мл
- Вода(окріп) 100-150 мл
- Гірчиця 1/2 ч.л.
Коропа полити соком лимону, приправити спеціями та часником,залишити на 15-20 хвилин.
Часник прибере всі зайві запахи річкової чи ставкової риби,якщо вони будуть.
Запанірувати коропа в борошні з сіллю та смажити на олії до скоринки зі всіх боків.
Цибулю порізати на кружальця товщиною біля 1 см. Дно каструлі в мультиварці покрити чистою олією( не використовуйте олію на якій смажилася риба), викласти цибулю, поперчити її та посолити, окропити цибулю соком лимону.
Викласти на цибулю обсмаженого коропа та включити програму "тушкування"
Цибуля під рибою має трішки підсмажитися на олії і прогрітися каструля мультиварки, а тим часом приготувати заливку зі сметани.
Для сметанної заливки потрібно:
у велику чашку влити сметану, додати гірчицю та повільно вливати окріп,швидко помішуючи.
Кількість води залежить від густоти сметани і соусу, який Вам потрібен.
В мене сметана 21% жирності.
Однорідною рідиною зі сметани залити рибу, закрити кришку та продовжувати готувати коропа на програмі "тушкування"
Також коропа чи карасів в сметані можна готувати на сковороді під кришкою на повільному вогні.
Короп просто тане у роті, смачний та ніжний короп тушкований в сметані.
А соус зі сметани,як Вам на вигляд?)))
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиПолностью с тобой согласно, в сметане всё получается очень нежным. Особенно рыба! Так она не сворачивается из-за "заваривания" и быстрого размешивания? Просто я давно уже пользуюсь домашней сметаной, жирнючей до неприличия, типа "полусливки" И для тушения использую остатки, а магазинную покупаю только для окрошки (окрошка со сливками уже перебор). Домашняя вроде и не сворачивается, наверно, из-за жира.
Но карп, запеченный или затушенный в сметане — это классика!
Домашняя сметана,да из-за жирности,она просто тает как масло.
У меня карп жирненький,более 3 кг, дай туда еще домашнюю сметану...
Дуже апетитно) гарний рецепт.
Дякую,Катя!