Дуже смачна страва з простих складових за рецептом книги "Козацькі страви". В книзі зібрана гарна колекція призабутих, а той зовсім забутих і не вживаних нинішніми господинями, рецептів української кухні.
Ингредиенты
- борошно кукурудзяне 0,5 л.
- сіль 0,5 ч.л.
- яйця курячі 5 шт.
- цукор 1 ст. л.
- сметана 0,5 л.
- масло вершкове 1 ст. л.
Борошно просіяти до глибокої миски, додати сіль, перемішати.
Добре розтерти 5 жовтків, ложку цукру та півлітри домашньої сметани. Я це зробила за допомогою міксера.
Змішати яєчну суміш з борошном, ретельно вимішати.
Білки збити в піну і обережно вмішати в тісто.
Далі за рецептом: ринку намастити вершковим маслом, покласти масу, накрити і варити на повільному вогні.
Я для приготування використала мультиварку (панасонік): чашу намастити маслом, викласти масу.
Готувати в режимі випічка (1 година 30 хвилин)
Готова кукурудзянка гарно відставала від стінок чаши.
Кукурудзянку перевернула на тарілку.
Подавала до столу з домашнім яблучним пюре. Смачного!
Комментарии
следить за комментариямикакой яркий!
як сонечко)))
Ой,мабуть це дуже смачно! заберу в КК! Дякую!
має дуже кукурудзяний смак, нам дуже смакувало)
І страва українська й кольори
і смачненько)
Дуже яскраво и смачно!
дякую, нам дуже сподобалось, так як нас тільки двоє, на другий день залишилось пару шматочків — підсмажила на гриль-сковорідці — також смачно))) з помідорами
Яка краса
дякую))) було смачно)
Смачно і яскраво
Дякую, Олеся)