Ингредиенты
- квасоля (суха) 120-140 г.
- картопля 200 г.
- морква 1 шт.
- цибуля ріпчаста 1 шт.
- зубчик часнику 2-3 шт.
- олія оливкова 1 ст. л.
- м'ясний бульйон 1,2 л.
- паприка солодка мелена 1 ст. л.
- перець духм'яний горошок
- перець чорний
- лавровий лист
- сіль за смаком
- томатна паста або помідори
- приправи та спеції за смаком
- зелень та сметана для подачі
Квасолю промити, залити холодною водою (250 мл) на ніч.
Вранці промити її холодною водою.
Моркву, цибулю та часник нарізати дрібними кубиками і все разом підсмажити
до прозорості на ложці оливкової олії
(смальцю) в чаші мультиварки (у мене програма "Варка на пару").
- додати паприку солодку мелену, перемішати,
хвилину прогріти
;
2-3 картоплини порізані великими кубиками;
- в чашу мультиварки на підсмажку помістити картоплю, квасолю, горошини духм'яного та чорного перцю, лавровий лист;
- залитити все процідженим м'ясним бульйоном, приправити за потребою сіллю, і включити мультиварку на програму приготування супу;
- за 20-25 хвилин до готовності додати пюре 2-3 очищених від шкірки томатів і улюблені спеції (мелений перець чілі, мелений коріандр, майоран).
Суп подавати до столу з чорним хлібом або грінками, зеленню та сметаною.
Комментарии
следить за комментариямиупрощеный вариант венгерского супа,а если еще добавить копчености и галушки,получится настоящий "боб левеш"
Дуже люблю "боб-левеш". Кухня Закарпаття формувалась під впливом історичних факторів і безперечно носить інтернаціональний характер, кожна із національностей внесла свої власні тонкощі приготування страв, у кожної господині свій рецепт))). Мені власне дуже подобається додавання червоної солодкої паприки до багатьох страв, зокрема у суп.
Я взагалі не представлюя закарпатські чи мадярські страви без паприки!
Так, закарпатські страви гостренькі, але дуже і дуже смачнющі.
дуже смачні
забула додати, що на другий день юшка смакує ще краще ....
Мені б зараз такого супчику