Суп з квасолі та картоплі (в мультиварці)

Автор: gutka 8 Сентября 2015
Суп з квасолі та картоплі (в мультиварці)

Коли була дитиною, мене разом зі старшою сестрою батьки залишили на пару днів самих вдома. Дещо готувати їсти ми самі, дещо залишила нам мама, а крім того над нами взяли шефство сусіди-друзі батьків і одного дня принесли нам на обід суп з квасолею по-закарпатські. Квасоля правда була шпарагова - лопатки.Суп сподобався настільки, що я попросила рецептик, і по сьогодні готую в осіньо-зимовий період смачний суп з білою або червоною квасолею. 


Ингредиенты

  • квасоля (суха) 120-140 г.
  • картопля 200 г.
  • морква 1 шт.
  • цибуля ріпчаста 1 шт.
  • зубчик часнику 2-3 шт.
  • олія оливкова 1 ст. л.
  • м'ясний бульйон 1,2 л.
  • паприка солодка мелена 1 ст. л.
  • перець духм'яний горошок
  • перець чорний
  • лавровий лист
  • сіль за смаком
  • томатна паста або помідори
  • приправи та спеції за смаком
  • зелень та сметана для подачі
Квасолю промити, залити холодною водою (250 мл) на ніч.  Вранці промити її холодною водою.

Моркву, цибулю та часник нарізати дрібними кубиками і все разом підсмажити до прозорості на ложці оливкової олії (смальцю) в чаші мультиварки (у мене програма "Варка на пару"). 

- додати паприку солодку мелену, перемішати, хвилину прогріти ;

2-3 картоплини порізані великими кубиками;
- в чашу мультиварки на підсмажку помістити картоплю, квасолю, горошини духм'яного та чорного перцю, лавровий лист;
- залитити все процідженим м'ясним бульйоном, приправити за потребою сіллю, і включити мультиварку на програму приготування супу;
- за 20-25 хвилин до готовності додати пюре 2-3 очищених від шкірки томатів і улюблені спеції (мелений перець чілі, мелений коріандр, майоран).
Суп подавати до столу з чорним хлібом або грінками, зеленню та сметаною.
Смачного Вам!
35

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
richinna 8 Сентября 2015
# +1

упрощеный вариант венгерского супа,а если еще добавить копчености и галушки,получится настоящий "боб левеш"

gutka 8 Сентября 2015
# 0

Дуже люблю "боб-левеш". Кухня Закарпаття формувалась під впливом історичних факторів і безперечно носить інтернаціональний характер, кожна із національностей внесла свої власні тонкощі приготування страв, у кожної господині свій рецепт))). Мені власне дуже подобається додавання червоної солодкої паприки до багатьох страв, зокрема у суп.

richinna 8 Сентября 2015
# +1

Я взагалі не представлюя закарпатські чи мадярські страви без паприки!

25092010 8 Сентября 2015
# +1

Так, закарпатські страви гостренькі, але дуже і дуже смачнющі. 

gutka 9 Сентября 2015
# 0

дуже смачні

gutka 9 Сентября 2015
# 0

забула додати, що на другий день юшка смакує ще краще ....

Ксюша 17 Сентября 2015
# +1

Мені б зараз такого супчику 

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

баклажаны баклажаны с сыром баклажаны с фаршем в духовке блюда из свеклы бутерброд видео видео рецепт видео рецепты видеорецепт вкусно грибы жареная картошка жареные баклажаны жареные кабачки завтрак закуска запеканка запеканка из кабачков запеканка из куриной печени из кабачков из свеклы кабачек кабачки кабачки в духовке кабачки под сыром кабачки рецепты кабачковая запеканка кабачок капуста картофельная лепешка картошка котлеты коул слоу куриная грудка куриная печень куриное филе курица курка молодая капуста овочі овощи огурцы омлет печень помидоры редис рецепт рецепты из свеклы рулет из лаваша с сыром рыба салат салат из свеклы салат коул слоу салат со свеклой свекла свиний стейк сендвич синие стейк стейк из свинины стейк на ксточц суп сэндвич сэндвич с яйцами твердый сыр хот дог хот-дог чиабатта шампиньоны яичница
Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014