В натуральній каві зазвичай маринують м'ясо на шашлик. Я спробувала замаринувати свинну вирізку(солодке м'ясо) і приготувати в мультиварці, та була просто приголомшена результатом! М'ясо стає дуже м'яким і ніжним, і надзвичайно смачним з пікантною ноткою. Це варто спробувати!!!
Також дуже цікаве поєднання
з соусом з йошти.
Потрібно:
- Свинина 500 г
- Цибуля 150 г
- Діжонська гірчиця 1 ч.л.
- Бальзамічний оцет 2 ч.л.
- Перець чорний мелений,сіль за смаком
- Каза заварна натуральна 200 мл
- Молоко 100 мл
- Олія 2 ст. л.
Влити до м'яса холодну заварну каву.
Зверху свинину залиту кавовим маринадом накрити кільцями цибулі.
Та маринувати свинину в каві в холодильнику від 4-х до 12 годин.
Ось таке м'яке і ніжне м'ясо стає від кофеїну, але воно не стає "ватним"-як від ківі.
В кастрюлю мультиварки викласти свинину, випарити залишки кавового маринаду, додати кільця цибулі,
Смажити м'ясо разом з цибулею 10 хвилин.
Якщо у Вас натуральна кава запарена, то можна долити і маринад який залишився.
В мене кава з гейзера,тому вона має гірковатий смак і дуже крепка, я долила 100 мл молока і протушила з відкритою кришкою 5-7 хвилин.
Комментарии
следить за комментариямиОчень интересный рецепт, а на вкус мясо какое получается?
Явно выраженого аромата и вкуса кофе- НЕТ! Но необычная нотка присутствует. Вкусно и необычно!
интересный рецепт)
дааа интересно эксперементировать, надо попробывать, еще корицы и бадьяна добавить)
... и шоколада главное, не переборщить я последнее время заметила, чем меньше специй- тем вкуснее, Чтоб не перебивали, а дополняли, но и изюминка должна какая-то присутствовать обязательно!
Для такого кофемана как я этот рецепт — находка! Спасибо, Иннусь!
На здоровье,Яночка!