Я ж не можу приготувати просто класичні голубці, мені ж це вже не цікаво :)
Тому, сьогодня голубці майже класичні... з молодої капусти тушковані в кислому молоці замість томатної пасти... в начинці замість рису вермішель, кабачок для соковитості начинки та грудинка для збагачення смаку.
З наступаючими Зеленими Святами!
Потрібно:
- Капуста молода 2 головки
- Вода 3 л
- Сіль 3 ч.л.
- Сода на куінчику ножа
З капусти зняти верхнє листя(викинути).
Вирізати ножем качан, так щоб листя могло вільно відходити від головки при паренні. Занурити капусту в кип'ячу воду з сіллю та содою.
Витягувати листя те, що відходить від капусти та викладати на блюдо для остигання.
Листя має бути наполовину прозорим та наполовину сирим.
Головне не переварити листя.
Для начинки голубців:
- Цибуля 1-2 шт.
- Морква 1 шт.
- Грудинка копчена: 100-150 г
- Кабачок молодий 1 шт.
- Фарш м'ясний (свинний,жирний) 600 г
- Вермішель мілка 1 склянка
- Сіль,перець за смаком
Моркву натерти на тертушці з великими вічками,цибулю нарізати кубиком.
Грудинку порізати мілким кубиком та викласти в сковороду.
Покласти сковороду на вогонь та дати розтопитися жиру.
Додати моркву та цибулю до грудинки, смажити помішуючи до напів готовності.
Дати охолонути.
Натерти до зажарки кабачок.
Додати свинний фарш.
Все добре вимішати.
В кінці додати сиру вермішель, акуратно вимішати.
Листя молодої капусти розрізати навпіл, вирізаючи грубу частину посередині.
Викласти 1 ст.л. фаршу на листя капусти.
Скрутити голубець кульочком та загорнути верхні кінці всередину.
На дно мультиварки чи каструлі з товстим дном влити 1 ст.л. олії і викласти саме мілке листя капусти, з якого не вийде загорнути голубець.
Складати загорнуті голубці з вермішеллю і грудинкою в каструлю щільно один біля одного.
Потрібно для заливки:
- Заправка овочева 3-4 ст. л.
- Кефір або свіжо-прокисле молоко 700-800 мл
Розмішати кефір з
овочевою заправкою та залити голубці.
Тушкувати голубці на програмі "тушкування" в мультиварці 1 годину.
Подавати голубці з молодої капусти, вермішеллю,грудинкою та кабачком- гарячими зі сметаною, посипавши подрібненим зеленим запашним кропом. Особливо запашний кріп саме до Зелених Свят, потім він вже не такий :)
Дуже смачні і цікаві на смак соковиті голубці, рекомендую! І не жалійте зеленого кропу при подачі, кріп доповнює смак голубців з молодої капусти.
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиКраса неймовірна! А кульочки взагалі це "бомба"!!! Про начинку мовчу, бо вірю тобі як гуру. А кабачки виглядають, як вермишель. Вони на корейську тертушку потерті?
Отой один на фото наче квіточка!
Хтож мене ще похвалить,як не Женя Дякую!
Ні, то в мене стара така тертушка,щось між мілкою і крупною
От колись я посіяла кабачки, у якіх "нутрощі" розділялися, як спагеті. Справді, вони, здається, так і звалися "спагеті" . А взагалі, дуже цікаве поєднання.
В нас на дачі колись гарбузи такі росли,я з них кашу варила... дуже зручно,розрізав дістак шкамаття і в молоко
Дуже цікаве поєднанняВиглядає дуже апетитно
Дякую! Вони дуже смачні і цікаві, івсього в міру
Очень интересный рецепт, никогда бы до такой начинки не додумалась. Подача, как всегда, выше всяческих похвал. Спасибо. Надо пробовать.
Дякую,дякую,дякую!
Нам очень понравились,буду повторять... мне еще очень понравились из-за того что в заливке не томат, а кефир,нежная кислинка