Найсмачніша кабачкова ікра на зиму зі всіх рецептів, які я перепробувала, а в підсумку створила свій! Дуже схожа на кабачкову ікру з дитинства,але ще смачніша)))
І готується швидко.
Потрібно:
- КАбачки(очищені) 6 кг
- Цибуля(середня) 10 шт.
- Томатна паста 200-250 г
- Майонез жирний 67% 350 г
- Перець болгарський 1 шт.
- Цукор 1 скл.
- Олія 125 г
- Лимонна кислота(без верха) 1 ч.л.
- Сіль 20 г
- Приправа сольова з коренями 80-100 г
Кабачки разом з цибулею перекрутити на м'ясорубці.
Дати кабачкам закипіти на розсікачу вогню, та додати всі остальні інгредієнти.
Томатну пасту можна замінити томатним соусом,але збільшити в два рази.
Все перемішати дерев'яною ложкою.
Болгарський перець можна теж перекрутити разом з кабачками або цибулею, а можна кинути цілим та варити.
Варити кабачкову ікру потрібно не меньше 1 години,періодично помішуючи, на повільному вогні з розсікачем. Ікра має постійно повільно кипіти і змінювати колір.
В середині приготування можна спробувати ікру та за смаком досолит або додати цукор,якщо ікра виходить кисловатою,все залежить від кислоти томатної пасти.
А тим часом підготувати стерелізовані банки та кришки для кабачкової ікри.
Потрібно 12 шт.- 0,5 л банок.
Болгарський перець викинути та розлити гарячу ікру по банкам не знімаючи з вогню.
Закрутити кришками та перевернути догори дном.
Залишити так ікру до повного остигання.
Найсмачніша кабачкова ікра на зиму в домашніх умовах,яка вариться годину-півтори.
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиЯ — слепая курица, хотела уже спрашивать, что у тебя в ложке на второй фотке. Да, икра "заморская" да с свежим белым хлебушком или батоном... когда та зима — открывай банки обратно
Я так по ней соскучилась,что в этом году две порции уже накрутила,вот думаю над третей