Любите оладки з кабачків, але щоб багато і без зайвої олії? Приготуйте дуже ніжну запіканку з кабачків і сиру, без зайвої замороки і лишнього жиру.
Потрібно:
- Кабачки молоді 1 кг
- Яйця курячі 4 шт.
- Сіль,перець,спеції за смаком
- Борошно пшеничне 1 склянка
- Кріп зелений 1/2 в'язочки
- Цибуля зелена 1/2 в'язочки
- Сир (моцарела,сулугуні) 150-200 г
- Олія 2 ст. л.
Кабачки натерти на тертушці з середніми вічками. Додати курячі яйця та перемішати.
Додати до кабачків з яйцями борошно та спеції,добре вимішати виделкою.
Кріп і зелену цибулю подрібнити ножем, сир натерти на тертушці.
Додати тертий сир і зелень до кабачкового тіста.
Зелень і сир можна виключити зі складу.
Форму для запікання змастити олією та викласти кабачкове тісто в форму.
Випікати кабачкову запіканку з сиром біля 60-70 хвилин при температурі 230 град. (якщо форма для запікання низька, то часу потрібно меньше.)
Готову запіканку залишити в формі, щоб трохи остигла.
Подавати кабачкову запіканку з сиром теплою.
Вона має мати золотаву скоринку і м'яку та вологу серединку.
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиИнночка, любуюсь твоей запеканкой! Очень вкусно и красиво!
Спасибо большое,Лика!
А я люблю кабачки во всех возможных вариантах! И жарила, и икру делала, и рагу. Хочу ещё борщ с кабачками попробовать по твоему рецепту, и вот запеканочку бы тоже! Запеканки у тебя красивые, как торты получаются! И фото, Иннуш, просто бесподобные! Меня, почему-то, пошаговые особенно завораживают!
Спасибо,дорогая!я для Вас стараюсь